TV-AKTUELL: Neste år kan Sigvart feire 30 års jubileum som artist. Enn så lenge varmer han opp som deltager i  «Hver gang vi møtes» på TV2, med sesongpremiere på lørdag. 
portrett

Sigvart Dagsland

 Foto: Geir Dokken
TV-AKTUELL: Neste år kan Sigvart feire 30 års jubileum som artist. Enn så lenge varmer han opp som deltager i «Hver gang vi møtes» på TV2, med sesongpremiere på lørdag. portrett Sigvart Dagsland Foto: Geir Dokken Vis mer

Kk Portrett

- Jeg ble kjønnsmoden veldig sent

Det var gjennom Ten Sing Sigvart Dagsland (50) for første gang oppdaget jenter - og sitt store talent.

Publisert

Mannen som alltid har vært her - nå kan han straks også beskues i sesongpremieren av «Hver gang vi møtes» på TV 2 førstkommende lørdag.

Når vi møter Sigvart i Bergen, i eneboligen han deler med Karoline Krüger og de to døtrene, ligger gamle  svart-hvitt-fotografier framme. Blant annet et bryllupsbilde av moren og faren.  Hadde du en lykkelig barndom?, spør vi. Ikke bare, svarer han. 

– Jeg har alltid følt meg veldig nær min far, men jeg hadde en mor som hadde sine ups and downs. Samtidig som hun var svært kjærlig. Men det var vanskelig å ta med venner hjem, og jeg fikk et innsyn i de voksnes verden som et barn ikke bør ha.

- Så det var ikke et A4-hjem, men et litt dysfunksjonelt hjem. Det var ingen misbruk. Bare for mye av de voksnes verden,  forteller Sigvart, nå godt tilbakelent i en stol, med hendene foldet bak hodet.

LES OGSÅ: Slik endret sykdommen Karoline Krüger

Visste at han var noe

Samtidig hadde begge foreldrene også en stor kjærlighetsevne.

– Jeg visste at jeg var noe, min mor og far var gode til å fortelle meg det. Spesielt mor var tydelig på at hun så noe i meg, jeg fikk mye kjærlighet fra henne også. Mange forteller ofte at de generelt er redde for å bli avslørt i livet, men jeg ventet bare på å bli oppdaget. Jeg visste bare ikke helt som hva, ler Sigvart.

TEN SING: Det var gjennom Ten Sing og koringen at Sigvart virkelig fant sin plass (foto: Geir Dokken( Foto: All Over Press NorwayAll Over Pr
TEN SING: Det var gjennom Ten Sing og koringen at Sigvart virkelig fant sin plass (foto: Geir Dokken( Foto: All Over Press NorwayAll Over Pr Vis mer

Det var i Ten Sing, der han ble med som 17-åring, han raskt ble en stigende stjerne.

– Jeg hatet skolefester, og hadde en og en venn. Jeg var en outsider i klassen som aldri var med på fest. Jeg ble kjønnsmoden veldig sent. Men i Ten Sing fikk jeg plutselig venner og kom til stammen min. Jeg ble solist i et kor der vi var 100, og de fleste var damer. Jeg hadde jo aldri tidligere hatt en vellykket samtale med en jente før jeg kom dit, forteller Sigvart, med store doser humor.

LES OGSÅ: Venneguide for voksne

Fikk snakket ut med moren

Neste år har Sigvart 30-årsjubileum som artist. I anledning «Hver gang vi møtes», er han allerede i gang for å ha en plate på lur -det er sjelden denslags fører til nedtur i karrieren.

Vis mer

Arbeidstittelen er «Røst». Et navn han har tenkt mye på, et navn han mener sier noe om hvem han er – og som er morens gamle pikenavn. Ble han så forsonet med sin mor?

– Jeg fikk snakket med henne skikkelig om alt de siste ukene hun levde, og det var veldig fint. Hvis jeg skulle gått med et sinne mot henne resten av livet, ville jeg ha bommet på målet når det gjelder det å være menneske.

-Det ville ha vært å misbruke evnene mine. Men jeg måtte bruke tid på å bli glad i mor igjen. Og det er jeg blitt.

LES OGSÅ: Derfor elsket Jens moren sin

Intervjuet kan leses i sin helhet i KK9, som er i salg fra fredag 28. februar.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer