Bilulykke:

- Jeg ble liggende i koma. Mamma døde samme natt

Camilla var bare 12 år da ulykken rammet. Men mammas siste gave har hjulpet Camilla (26) tilbake til den hun var før ulykken.

MISTET MOR: Bilulykken for 11 år siden har preget Camilla på mange måter - og aller mest fordi hun mistet sin mor. FOTO: Astrid Waller
MISTET MOR: Bilulykken for 11 år siden har preget Camilla på mange måter - og aller mest fordi hun mistet sin mor. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Silje Camilla Sunde Hansen flyttet for et år siden tilbake til Drøbak, der hun bodde de 12 første årene av sitt liv sammen med moren Aina. Foreldrene var skilt og Camilla bodde også hos pappa Svein, bonusmamma Karianne og småsøsknene i Son. Det var i Drøbak Camilla gikk på skole og hadde hesten sin.

Både Camilla og moren Aina hadde stor interesse for hest, og i desember 2006 kjøpte Aina ponnien Laddy til datteren. Mor og datter tilbrakte mye tid sammen i stallen, og hadde store planer for hvordan Camilla og Laddy skulle få til mest mulig. De ville satse på sprangridning.

Ulykken

Onsdag 31. januar 2007 kjørte Aina og Camilla til Oslo, der de kjøpte ny sal til Laddy. Stemningen i bilen var ekstra god på tilbakeveien, det var så mye å glede seg til. Stevnesesongen var planlagt, og det var bare to dager til Camilla og Laddy skulle delta på sitt første sprangstevne sammen. Mor og datter var spente begge to.

Camilla forteller nøkternt:

– Dette husker jeg ikke noe av, men sjåføren i en trailer hadde sovnet og kom over i motsatt kjørebane. Det ble en frontkollisjon, og mammas Audi ble selvsagt bitteliten i forhold til den store traileren. Alt gikk fort og ble svart. Jeg ble liggende i koma på sykehuset i flere uker. Mamma døde samme natt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer