Pamela Anderson

– Jeg ble misbrukt av barnevakten

Pamela Anderson røper vonde opplevelser i sin nye dokumentar.

PAMELA ANDERSON: I sin nye dokumentar «Pamela, a love story», forteller Baywatch-stjernen om tiden med Tommy Lee, og den stjålne videoen, men også om vonde opplevelser da hun var barn. FOTO: Netflix
PAMELA ANDERSON: I sin nye dokumentar «Pamela, a love story», forteller Baywatch-stjernen om tiden med Tommy Lee, og den stjålne videoen, men også om vonde opplevelser da hun var barn. FOTO: Netflix Vis mer
Publisert

I dokumentaren «Pamela, a love story», som hadde premiere på Netflix i februar 2023, tar Baywatch-stjernen Pamela Anderson indirekte til motmæle mot den karikerte fremstillingen av henne i serien «Pam & Tommy» fra 2022.

Bærebjelken i fiksjonsserien fra 2022 er den famøse hjemmevideoen som ble stjålet fra hjemmet til Pamela og ektemannen Tommy Lee i bandet Mötley Crüe, og som i svært private scener viser paret ha sex om bord i en båt

Tok avstand

Pamela selv tok avstand fra serien og varslet hun ville fortelle sin egen i historie, og i februar 2023 kom altså dokumentaren «Pamela, a love story», som blant annet har Pamelas sønn Brandon Thomas Lee som en av produsentene.

GRØNNE FINGRE: Pamela Anderson deltar i hagearbeidet hjemme i Canada der hun vokste opp. FOTO: Netflix/«Pamela, a love story»
GRØNNE FINGRE: Pamela Anderson deltar i hagearbeidet hjemme i Canada der hun vokste opp. FOTO: Netflix/«Pamela, a love story» Vis mer

I den drøyt timelange dokumentaren møter vi en usminket Pamela hjemme på øya hun vokste opp i Canada. I nære scener får vi se Baywatch-stjerna på kjøkkenet sammen med moren, og mens hun utfører hagearbeid.

En åpenhjertig Pamela forteller om livet sitt mens hun ser gjennom gamle bilder og leser opp utdrag fra dagboken sin, som har fulgt henne hele oppveksten.

Oppdaget på fotballkamp

Pamela ble født inn i en arbeiderklassefamilie i British Columbia i 1967, og har finske aner.

DRØMMER: Som ung jente hadde Pamela Anderson mange drømmer, og hun drev blant annet med turn. FOTO: Netflix/«Pamela, a love story»
DRØMMER: Som ung jente hadde Pamela Anderson mange drømmer, og hun drev blant annet med turn. FOTO: Netflix/«Pamela, a love story» Vis mer

Etter å ha blitt oppdaget på en fotballkamp, figurerte hun flere ganger i Playboy, før hun senere spilte i den legendariske serien Baywatch.

Hun giftet seg siden med rockeren Tommy Lee, etter bare fire dagers bekjentskap, og paret fikk to sønner, Brando Thomas Lee (27) og Dylan Jagger Lee (25).

DAGBOK: I dokumentaren «Pamela, a love story», leser Pamela utdrag fra dagbøker, som har fulgt henne hele livet. FOTO: FOTO: Netflix/«Pamela, a love story»
DAGBOK: I dokumentaren «Pamela, a love story», leser Pamela utdrag fra dagbøker, som har fulgt henne hele livet. FOTO: FOTO: Netflix/«Pamela, a love story» Vis mer

Det er en ærlig Pamela som i dokumentaren forteller om oppveksten med en alkoholisert far, og en mor som lærte henne om skjønnhet og utseende. Foreldrene gikk siden hver til sitt, men har i dokumentaren funnet tilbake til hverandre.

Røpealarm:

Voldtatt som 12-åring

Men Pamela forteller også om vanskelige opplevelser, som hun har båret med seg hele livet:

– Det skjedde fæle ting da jeg var liten. Jeg hadde en barnevakt. Foreldrene mine likte henne ettersom hun hadde med gaver. Men hun misbrukte meg. Overgrepene pågikk over tre-fire år, og hun ba meg ikke si det til noen, hevder Pamela, og forteller at hun forsøkte å stikke barnevakten i hjertet med en sukkertøystang.

– Jeg ønsket henne død. Så døde hun i en bilulykke. Jeg trodde jeg drepte henne med tankene. For jeg ønsket henne død, og så døde hun. Jeg levde med det hele mitt unge liv.

Pamela forteller videre at hun ble voldtatt da hun var 12 år, av en mann på 25, og at hun ikke våget å fortelle det til noen.

Lei seg for Tommy Lee

Pamela var superstjerne i Baywatch, men hennes først film «Barb Wire», som hadde premiere på filmfestivalen i Cannes på 90-tallet, ble en flopp.

HJEMMEVIDEO: Pamela ser på videoer av seg selv som ung, og fra da sønnene hennes var små. Den stjålne hjemmevideoen skal hun ikke ha sett. FOTO: Netflix/«Pamela, a love story»
HJEMMEVIDEO: Pamela ser på videoer av seg selv som ung, og fra da sønnene hennes var små. Den stjålne hjemmevideoen skal hun ikke ha sett. FOTO: Netflix/«Pamela, a love story» Vis mer

I dokumentaren forteller Pamela at hun er lei seg for at hun ikke fikk til karrieren sin, og mens hun ser på VHS-opptak sammen med sønnene fra tiden hun fortsatt var gift med faren deres Tommy Lee, sier hun til sønnene at hun er lei seg for at hun ikke fikk det til å fungere med faren deres.

Sønnen Brandon Thomas Lee er en av dokumentarens produsenter, og sier i presseskrivet i forbindelse med premieren at sannheten er viktig, og at en selv er den som best definere sannheten:

– Jeg er stolt over at folk endelig kan få et glimt av min mors sannhet med denne filmen. Jeg håper at de til slutt vil skjønne at bak den karikaturen de alle har likt opp gjennom årene, skjuler det seg en veldig ekte, veldig elskelig, omsorgsfull og følsom person som fortjener å bli beskyttet, satt pris på og feiret.

NÆR MOR: Sønnen Brandon Lee, som er en av filmens produsenter, beskriver en nær, følsom og omsorgsfull mor. FOTO: Netflix/«Pamela, a love story»
NÆR MOR: Sønnen Brandon Lee, som er en av filmens produsenter, beskriver en nær, følsom og omsorgsfull mor. FOTO: Netflix/«Pamela, a love story» Vis mer

Sønnen skriver videre:

– Mitt håp er at filmen vil sette punktum for et veldig vondt kapittel i min mors liv. Jeg håper å kunne gi henne ro.

«Pamela, a love story» vises på Netflix.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer