Historier

- Jeg ble spyttet i ansiktet og kalt hore

Hun slo gjennom som popstjernen Deepika, men først mange år senere kjente Deeyah Khan at hun var fri.

I LONDON: Deeyah Khan i Soho Square, ikke langt fra Oxford Street hvor livet hennes i London startet. I dag nekter hun å la seg skremme til å flykte lenger. Foto: Geir Dokken/ All Over Press Norway
I LONDON: Deeyah Khan i Soho Square, ikke langt fra Oxford Street hvor livet hennes i London startet. I dag nekter hun å la seg skremme til å flykte lenger. Foto: Geir Dokken/ All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg så ingen fremtid, sier Deeyah Khan (36).

Vi møter henne på en trendy kafé i Soho, London. Hun var Norges første norsk-pakistanske popstjerne, og er storesøsteren til danseren Adil Khan. I fjor vant hun den høythengende Emmy-prisen for beste utenlandske dokumentar for filmen «Banaz. A love story». Nylig var hun i FN og viste frem filmen sin. Nå tar hun seg til hjertet, og sier:

- Jeg ville bare forsvinne.

Hun snakker om året 2005. For andre gang i livet hadde Deeyah flyktet fra rasende muslimer. Historien gjentok seg. For ni år siden hadde hun flyktet fra rasende muslimer i Norge, til London. Nå hadde hun flyktet fra London til Atlanta USA. Det var da hun bestemte seg for å legge all frykt til side.

LES OGSÅ: Måtte flykte til London

Ville bli borte

- Jeg ville slutte med musikk, og bli borte. Men så begynte jeg å få mailer og meldinger fra andre som hadde kjempet sine kamper. Homofile muslimer, tvangsgiftede og jenter utsatt for æreskriminalitet. Litt etter litt åpnet se seg og forlate hvor alene de følte seg. Da våknet jeg, sier Deeyah til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer