Penny Arcade:

– Jeg ble voldtatt fem ganger før jeg fylte 18 år

Penny Arcade rømte hjemmefra som 13-åring, ble voksen i en cocktail av dop, drag queens, geniale, gale og farlige mennesker i NYCs undergrunn.

ÆRLIGHETENS ANSIKT: – Når jeg forteller den absolutte sannhet om meg selv, så vet jeg at jeg hjelper andre mennesker, sier Penny. FOTO: Gry Traaen
ÆRLIGHETENS ANSIKT: – Når jeg forteller den absolutte sannhet om meg selv, så vet jeg at jeg hjelper andre mennesker, sier Penny. FOTO: Gry Traaen Vis mer
Publisert

– Spør meg om hva du vil! Jeg svarer på alt. Verden trenger sånne som meg, mennesker som forteller sannheten.

Teaterkunstner, skuespiller, skuespillforfatter, artist og poet Penny Arcade har nettopp ankommet avtalt sted i Oslo sentrum, med brukket høyrefot. Hun rager ikke spesielt høyt over det slitte cafégulvet med sine 152 og en halv centimeter pluss gips, men hun fyller rommet med sitt blotte nærvær likevel.

Etter to timer skal vi være så bergtatt av historier, store navn, enda større tragedier, gleder, refleksjoner, galskap og genialitet at vi kunne stappet en god gammeldags leksikonserie full med innhold.

72-åringen, med hjemmebase i New York, er som en eventyrlig og ærlig bok det er umulig å lukke når man først har åpnet den. Og spørsmålet vi skal komme til å sitte igjen med er hvorfor dette fyrverkeriet av en komiker, kunstner, provokatør og levemenneske ikke er mer kjent enn det hun er?

På rømmen

Hun så dagens lys i 1950. Jenta, som fikk navnet Susana Carmen Ventura, vokste opp i en italiensk immigrant familie i den lille fabrikkbyen New Britain i Connecticut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer