Vegard Harm om dating:

- Jeg blir kjempeusikker og redd

26-åringen Vegard Harm åpner opp om hvorfor han aldri har hatt kjæreste.

KJEKKAS: Vegard Harm har vært singel hele livet, men det er ikke tilbudet om dater det står på. FOTO: Skjermdump Instagram/@vegardharm
KJEKKAS: Vegard Harm har vært singel hele livet, men det er ikke tilbudet om dater det står på. FOTO: Skjermdump Instagram/@vegardharm Vis mer
Publisert

For single personer kan det være irriterende å få spørsmålet om hvorfor man ikke har kjæreste – enten singellivet er et bevisst valg eller ikke. Er man singel og trives med det, kan likevel savnet etter en kjæreste melde seg – og kanskje særlig i perioder hvor man er litt ensom eller nedfor.

Det snakket Vegard Harm (26) om da han gjestet den nyeste episoden av podkasten «Ida med hjertet i hånden» med Ida Fladen (36) i programlederstolen. Hun er nysgjerrig på hvorfor 26-åringen ikke har kjæreste.

Harm er blitt en folkekjær programleder, komiker og influenser. Han startet sin karriere på videodelingstjenesten Vine der han ble Norges mest fulgte profil.

Sammen med Morten Hegseth har de ledet «Panelet» på VGTV og har podkasten «Harm & Hegseth» sammen. I 2019 vant de publikumsprisen på Gullruten. Nå er duoen aktuell med første sesong av «Harm & Hegseth» som er et nettbasert talkshow.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Dagsformen avgjør lysten på kjæreste

– Du er fortsatt singel? spør Fladen et godt stykke ut i episoden og blir møtt av en høylytt latter.

Ja, Harm er fortsatt singel. Oppfølgingsspørsmålet om han har lyst på kjæreste, er ikke like enkelt å besvare, men han konkluderer med at jo, han vil ha en kjæreste.

– Noen ganger kan jeg tenke at jeg har lyst på en å dele livet med, gjøre ting med og en jeg kan ha med, jeg òg. Jeg har lyst til at folk skal si sånn «Ja, kommer Vegard og kjæresten?»

Vegard forteller at han aldri har vært i et forhold, aldri holdt på med noen over tid, at han ikke dater og at han ikke flørter eller holder hender. Med minimal erfaring på området, er det vanskelig å vite hvordan ta fatt på kjærligheten.

Som 26-åring kjenner influenseren på at venner rundt han får kjærester og blir mer etablerte i livet, og kunne tenke seg å være med på den bølgen. Men terskelen for å dra på en date er høy. Det står ikke på at ikke han får tilbud, men at han har destruktive tanker om seg selv som ofte slår ut i datingsituasjoner.

GODE VENNER: Vegard Harm og Ida Fladen på P3 Gulls røde løper i fjor høst. FOTO: NTB
GODE VENNER: Vegard Harm og Ida Fladen på P3 Gulls røde løper i fjor høst. FOTO: NTB Vis mer

– Jeg stoler ikke på meg selv i en sånn setting. Jeg vet ikke hvem jeg blir. Jeg må ha et eller annet våpen for å distansere meg, for jeg blir kjempeusikker og redd. Jeg vil ikke vise hvem jeg egentlig er. Jeg må ha et skjold oppe.

I et intervju med VG i 2021 fortalte han om at han har en frykt for å ende opp ensom og alene. Harm tror det handler mest om at han er redd for hva den andre personen skal synes om han og er redd for å vise seg fra en sårbar side.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer