LIVSSTILBLOGGER CAMILLA PIHL: – Jeg blir dratt mot litt bohemske kunstnerleiligheter og atelierer, og får litt panikk når det blir for møblert, sier Camilla.
 Foto:  Janne Rugland
LIVSSTILBLOGGER CAMILLA PIHL: – Jeg blir dratt mot litt bohemske kunstnerleiligheter og atelierer, og får litt panikk når det blir for møblert, sier Camilla. Foto: Janne Rugland Vis mer

Camilla Pihl

- Jeg deler veldig lite av livet og hverdagen min, det handler alltid om å inspirere folk

Tusenvis av lesere er daglig innom bloggen til Camilla Pihl for å få nettopp inspirasjon. I en alder av 37 har hun større suksess enn noen gang.

- Jeg får ofte spørsmålet: «Hvor lenge kan du holde på med det her, da?» Som om damer     har en best før-dato. Ingen ville spurt en mann om det samme. Hun sier det uten latter i stemmen, Camilla Pihl er ikke lattermild, hun er provosert.

– Jeg slutter jo ikke å følge med på ting selv om jeg blir eldre. Jeg har aldri hatt så mange oppdrag som jeg har nå, ballen bare ruller og ruller, det er veldig gøy. Og mange av leserne mine har fulgt meg i årevis og blir eldre med meg.

Bestevenner og kjærester

Pihl har blogget siden før nordmenn flest visste hva en blogg var. Ingen har vunnet flere norske bloggpriser enn henne, og bloggingen er for lengst blitt en fulltidsjobb.
Egentlig er hun utdannet frisør. Men 18 år gammel begynte hun å jobbe i butikk i stedet, og bak kassa på jeansbutikken Carlings traff hun sin sjelevenn, tre år eldre Peter Peters. Først etter et par-tre år ble de kjærester.

– Å være bestevenner først, det viste seg å være kjempelurt. Da vet man at man liker hverandre, og det er fint å ha en livspartner som også er din beste venn, mener hun.

Camilla og Peter er også forretningspartnere. Sammen har de bygget opp managerbyrået Friendly Entertainment, der begge er eiere og Peter er daglig leder. Camilla har hele veien hatt jobb ved siden av, som nettansvarlig i tv og deretter som gründer av bloggportalen Girlfriend.no som fikk norske kjendiser til å blogge. Da hun oppdaget at hennes egen redaktørblogg var den som dro desidert mest trafikk, gikk hun over til å satse på sin egen blogg i stedet for å styre andres. Resten er nyere norsk digitalhistorie. 

DETALJER: Innslag av gull gir varme og skaper blikkfang i rommet. Foto: Janne Rugland
Svart og hvitt går igjen i Camilla og Peters leilighet. Linjene er rene, men med innslag av naturlige materialer som tre og betong. Foto: Janne Rugland
ÅPENT OG LYST: Fra soverommet er det doble dører rett inn til den åpne stuen og med utsikt til kjøkkenet. Foto: Janne Rugland
MÅTTE BARE HA: Den vakre, gamle trebenken som står ute på verandaen er en ny investering. - Jeg så den og måtte ha den. Sikkert kjempeupraktisk og tåler nok ikke å stå ute, men jeg får sette den under tak, sier hun. Foto: Janne Rugland
IKKE TILFELDIG: Et vakkert stilleben. Foto: Janne Rugland
TAKKNEMLIG: - Folk flest har faktisk mye å sette pris på. Foto: Janne Rugland
STOR PÅ INSTAGRAM: På Instagram deler Camilla personlige øyeblikk som dette, med kommentaren til kjæresten: “I really really really really love you @friendlypeters” Foto: Privat
På bloggen deler Camilla små tips med leserne sine, som favorittappen Buddhify: «Ved hver lille pause jeg har plugger jeg øretelefonen inn i telefonen og velger en av meditasjonene som passer meg og mitt humør akkurat der og da. Og hver gang hjelper det meg å få ned pulsen og få litt fokus.» Foto: Privat
VINNER: «Jeg våknet opp med et stort smil om munnen i dag da jeg så prisen for Årets Blogg Business stå på nattbordet! Jeg vant!» skrev Camilla på bloggen etter å tatt hjem prisen forrige vinter. Foto: Privat

– Vi har skapt alt dette sammen, vi startet som bare ungdommer. Veien er blitt til mens vi går. Jeg har alltid tatt de mulighetene jeg får. Men det kommer ikke gratis, vi jobber sykt mye. Vi har nesten aldri fritid og har lite tid til familie og venner. Lange dager, mye reising.

– Jeg må passe på å ta litt bedre vare på meg selv oppi alt, jeg holdt på å gå på en smell, for å være ærlig. Glemte å puste, sier hun. 

Jeg tror folk kan bli flinkere til å åpne øynene for livet rundt seg. Det tror jeg at jeg er flink til. Folk flest har faktisk mye å sette pris på. For lykken er ikke en fin veske, selv om det er gøy å ha den vesken. 

Såpass stressa har hun vært at hun noen ganger har dratt opp bankkortet for å låse seg inn i leiligheten. Hun har bodd så mye på hotell at hun kan glemme hvilken etasje hun bor i. Og 90 prosent av reisingen er jobbrelatert, ofte får hun ikke sett annet enn innsiden av møtelokaler, fotostudio og hotell.

– Jeg skjønner at livet vårt kan virke eksotisk, men for oss er dette livet. Er det noe jeg har lært gjennom å jobbe med såkalte kjendiser, er det at folk er folk, forteller Camilla. 

– Det er så lett å bli blendet av et kjent navn, men det er viktig å huske på at det ikke finnes et menneske som ikke har vært borte i noe tøft. Alle har sitt.

Og da kan man lure: På dårlige dager, som man jo alle har, hvordan er det da å være livsstils-blogger? Gi inspirasjon til hundre tusen lesere hver dag, på dager da du helst ikke vil møte verden?

– Selvfølgelig kan jeg ha dager der jeg føler meg helt tom, og er det en ting jeg har lært, så er det at det ikke nytter å presse fram inspirasjon. Men jeg tror folk kan bli flinkere til å åpne øynene for livet rundt seg. Det tror jeg at jeg er flink til. Folk flest har faktisk mye å sette pris på, mener hun.

DEMPEDE FARGER: Her bor Camilla Pihl sammen med managerkjæresten Peter Peters. Sammen eier de Friendly Entertainment. Foto: Janne Rugland
DEMPEDE FARGER: Her bor Camilla Pihl sammen med managerkjæresten Peter Peters. Sammen eier de Friendly Entertainment. Foto: Janne Rugland Vis mer

– For lykken er ikke en fin veske, selv om det er gøy å ha den vesken. Det skal ikke så mye til for å gjøre meg lykkelig, det er alt fra en hyggelig, lang frokost med Peter, en fin film, en fantastisk sang, en reise, følelsen av å ha tatt et fint bilde. Vi kan alle bli flinkere til å fokusere på de små tingene. LES OGSÅ: Ta en titt i klesskapet til Camilla Pihl

Ikke snobbete eller forfengelig

Hun har aldri vært opptatt av å framstå som et glansbilde. Hun vil heller være en laidback person med beina godt plantet på jorden. Selv om hun har bodd i Oslo mesteparten av livet, har hun mye familie i Gudbrandsdalen og bodde der i deler av oppveksten. Og alle som vokste opp i bygdenorge på 70- og 80-tallet vet at der blir man ikke høy på pæra. Da det ble skrevet om norske barnefamilier som ikke har råd til å reise på ferie, rykket tilsynelatende glamorøse Camilla Pihl ut til forsvar for de enkle, gode ferieminnene.

– Som barn reiste vi på ferie til Sverige og Gudbrandsdalen, og var helt fornøyd med det. Ferie er ferie, man kan ha det fantastisk hvor som helst. Det kommer mer an på hvem man er sammen med enn hvor langt man drar, fastslår hun. 


– Jeg deler veldig lite av livet og hverdagen min, det handler alltid om å inspirere folk. Det er meg og min personlighet, men det er ikke hele livet mitt.

Faktisk er hun verken snobbete eller forfengelig, hevder hun. Gidder knapt å gre håret og nekter å pynte seg for andres skyld. Og livet med bloggen og jobbingen og offentligheten, det gir langt mer enn det koster. Daglige kommentarer, brev og mail fra folk som liker det hun gjør gir en skikkelig boost. Hun har lesere som har fulgt henne i ti år, og hun har dem som gikk i barnehagen da hun startet i 2005. Få ting gjør henne gladere enn å se at det samme blogginnlegget får kommentarer fra lesere på 15 og 70, da føler hun at hun treffer bredt.


– Jeg har klart å lage et hyggelig lite forum som jeg gleder meg til å oppdatere hver eneste dag. Bloggen min er en stor del av mitt liv. Jeg ser på den som mitt eget lille nettmagasin.

Du er kanskje blant dem som gjennom bloggen hennes føler at du kjenner henne litt? Tja. For mens enkelte gir alt i sosiale medier, er Camilla svært restriktiv med hva hun forteller om.

– Jeg deler veldig lite av livet og hverdagen min, det handler alltid om å inspirere folk. Det er meg og min personlighet, men det er ikke hele livet mitt, forklarer hun.

– Jeg skriver for eksempel ikke om politikk, men det betyr ikke at jeg ikke bryr meg. Det er mer ved meg enn det som skjer på bloggen, konstaterer Camilla. 

Camillas favoritter akkurat nå

KK nr 6, 2016
KK nr 6, 2016 Vis mer

Sosiale medier: Jeg er innom over hundre blogger hver dag, og greier ikke å trekke fram noen få favoritter her. Men på Instagram vil jeg nevne to kontoer: @barbiethepig for cuteness overload og @boholuxinteriors for å drømme meg bort i bildene. 

Filmer: Vi er filmnerder i denne familien, og prøver å få med oss alt det nyeste. 

Bøker: Jeg leser mye, helst på engelsk. «A prayer for Owen Meany» av John Irving, «All the light we cannot see» av Anthony Doerr, «Trail of Broken Wings» av Sejal Hadani og «The Nightingale» av Kristin Hannah er helt fantastiske.

Musikk: Jeg kan ikke tenke meg et liv uten. Elsker det meste, alt til sin tid.

Reisemål: Jeg reiser mye, men vender stadig tilbake til Paris og New York.

Inspirasjon: Jeg inspireres av selve livet. Jeg elsker å sitte ved vinduet på kafé med en kopp te og titte på menneskene som haster forbi. People watching! 

Tekst: Tina Aasen og Birgitte Hoff Lysholm, redaksjonen@kk.no Styling: Tone Kroken Denne reportasjen står også i KK nr 6, 2016.

Delta i konkurranse:

Saker spesielt utvalgt for deg:

Mest populære saker: