Anett Sturk

- Jeg drakk av feil grunner

Etter en turbulent tid med skilsmisse og et hus som brant ned til grunnen, var det flere sider ved Annetts liv som måtte under lupen.

TIL STEDE: – Det er befriende å være 100 prosent til stede i livet, sier Annett. Foto: Morten Eik
TIL STEDE: – Det er befriende å være 100 prosent til stede i livet, sier Annett. Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommerdagen hadde vært som maleriet hun har hengende over stuesofaen – fylt med sterke, lekne farger. I sin lille Mini var Annett Sturk (49) på vei hjem etter endt arbeidsdag, hjem til matlaging og et lite glass vin til oppgaven. Eller to.

– Det var en sødme som var blitt et hverdagsanliggende. Hvis jeg var nedfor og tenkte for mye, ble bekymringene kuttet som aspargestopper, med troen på at livet ble enklere og lettere med et glass vin, medgir hun. LES OGSÅ: Gunn-Helen Øye: Jeg er en alkis

Med viltre krøller, nakne føtter og armer som engasjert fyker i været forteller forfatteren, interiørkonsulenten og foredragsholderen om tabuet hun først delte på bloggen sin sturk.no – om å drikke alkohol på feil premisser. «Det snek seg inn en aksept, og jeg lukket øynene», skriver hun.

– Jeg vil ikke at noen av Allers‘ lesere skal oppleve dette som en pekefinger, men heller som inspirasjon. Mange kan nyte ett glass eller flere, og ha det godt med det. Også jeg kunne gjøre det. Men for meg ble det også av feil grunner.

– Da jeg innså at hverdagskosen med vin hadde blitt en krykke for meg, leste jeg selvhjelpsboka til Allen Carr. Der lærer du å sette en dato for når du slutter. Høres veldig enkelt ut, men jeg skjønner at dette er forskjellig for alle. Metoden funket for meg. Nå har jeg ikke rørt alkohol på seks måneder, og er veldig fornøyd. LES OGSÅ: Kathrine (42) drikker alkohol hver dag

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer