Alkoholmisbruk:

- Jeg drakk til alt ble svart

Nina prøvde å skjule alkoholmisbruket sitt for både seg selv og omgivelsene. Men da hun en dag våknet opp i en åker, hadde hun fått nok.

Nina Berg slet med en sterk skamfølelse. – Datteren min så meg aldri full, og jeg drakk ikke ofte. Men det er jo ikke noe bra for et barn å ha en forelder som ikke tar vare på seg selv, sier hun. FOTO: Christina Uhlin
Nina Berg slet med en sterk skamfølelse. – Datteren min så meg aldri full, og jeg drakk ikke ofte. Men det er jo ikke noe bra for et barn å ha en forelder som ikke tar vare på seg selv, sier hun. FOTO: Christina Uhlin Vis mer
Publisert

Lenge levde Nina Berg (50) et dobbeltliv. På den ene siden var hun den viltre jenta som likte å feste, på den andre siden var hun en ambisiøs ung mor som sa opp jobben på sykehjemmet i Malmö for å lese til artium for å skape et trygt miljø for seg selv og den lille datteren Linnéa. Som 24 år gammel nyseparert alenemor drømte hun om en lys framtid med en god utdannelse i arbeids- og organisasjonspsykologi fra Lunds universitet og en meningsfull jobb.

For omgivelsene virket hun som en glad, engasjert ung mor som aldri gikk glipp av et foreldremøte, som trente, laget sunn mat og bakte og arrangerte bursdagsselskap for datteren. Men inni Nina var det kaos.

– Det kostet utrolig mye energi å bite tennene sammen og gjøre det som var bra. Jeg kjempet knallhardt for å opprettholde fasaden som smart, vellykket og normal, og ikke en utagerende gærning som drakk som en svamp.

– Datteren min så meg aldri full, og jeg drakk ikke ofte

Det ingen visste, var at Nina festet hardt og levde et vilt natteliv de helgene datteren var hos faren eller mormoren.

Ute på klubbene i Malmö var Nina alltid den som drakk for mye, mistet alle hemninger og gjorde merkelige og farlige ting.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer