Eyvind Hellstrøm

- Jeg elsker ham over alt

Eyvind Hellstrøm åpner opp om rollen som bonuspappa for Nils (14).

EYVIND HELLSTRØM: Eyvind har et nært forhold til bonussønnen sin Nils. Her sammen med samboeren Anita Rennan og Nils Rennan Lilleheie. Foto: Heiko Junge / NTB
EYVIND HELLSTRØM: Eyvind har et nært forhold til bonussønnen sin Nils. Her sammen med samboeren Anita Rennan og Nils Rennan Lilleheie. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Eyvind, du har fått utmerkelse fra kongen og har Michelin-stjerner, det er bare en hake med deg: Du e itj trønder!»

Det skal Nils Rennan Lilleheie (14) en gang ha sagt til bonuspappaen sin, Eyvind Hellstrøm (74).

Og akkurat det sier vel det meste om deres gode forhold, som Eyvind nå snakker ut om når han er gjest i Solveig Kloppens podkast «Min barneoppdragelse».

I podkasten prater Kloppen med en ny gjest for hver episode, om hvordan de har blitt oppdratt selv og hvordan de oppdrar barna sine. Denne gangen var det altså stjernekokkens tur. Han har ikke egne barn, men her forteller han varmt om sin sterke kjærlighet for Nils, som han fikk inn i livet sitt for rundt ti år siden da han ble sammen med Anita Rennan (43) fra Steinkjer.

I podkasten forteller han at Nils var kun fire år gammel da de ble kjent, og i spørsmål om hvor mye erfaring han har med barn fra før, svarer han raskt at det er veldig lite.

Men Eyvind glemmer aldri det aller første møtet med Nils:

- Jeg var i Stavanger på en jobb, og så hadde Anita og jeg avtalt at hun og Nils skulle komme innom restauranten jeg var på. Jeg minnes godt da de kom inn døra, han på skuldrene hennes. Nils og jeg kikket på hverandre. Han var litt sjenert og skjønte nok ikke helt hva dette gikk ut på, men jeg husker det var så flott å se ham. Det var et fantastisk øyeblikk, sier 74-åringen.

På catwalken for Boss dukker også den norske stjernealpinisten Alexander Aamodt Kilde opp. Video: Ida Elise eide Einarsdóttir Vis mer

- Jeg elsker ham

Siden den gang har forholdet deres utviklet seg til å bli sterkere og sterkere for hvert år som har gått, forteller han i podkasten. I dag beskriver han bonussønnen sin som en ordentlig artig fyr. Han er god å snakke med, og har mange fine tanker.

- Jeg elsker ham over alt, sier Eyvind.

«Har det noen gang føltes skummelt?», spør Solveig.

- Nei, jeg har aldri tenkt på det sånn. Den tanken har aldri slått meg. Jeg har sagt til Nils at han har fått en gave han også - to familier, fire smarte mennesker rundt seg som kommuniserer bra og har det hyggelig sammen. Det er det aller viktigste, understreker han.

Det er for øvrig ikke bare i denne podkasten at 74-åringen har fullrost Nils. I et intervju han og Anita gjorde med KK i 2020, var han opptil flere ganger innom bonus-sønnens gode humør og skarpe replikker.

Aller best har de to det mens de lager iskrem, med et utall smaker. Nils har også vært med på flere av matvideoene på sosiale medier sammen med Eyvind. Men finnes det muligens noen retter som ikke faller i smak hos bonussønnen?

- En gang i Paris spiste vi kalvenyre, kalvelever, snegler og froskelår. Nils sa «Dette smakte fantastisk, men det var litt uvant». Og det er greit. Da har han smakt. Man trenger ikke å forspise seg på kalvenyrer, sa Eyvind til KK den gang.

Møttes på jobb

I intervjuet åpnet han og Anita også opp om hvorfor det ble akkurat de to. Det gryende vennskapet som etter hvert skulle bli til kjærlighet.

Begge jobbet med TV-produksjonen der Eyvind ryddet opp i kjøleskapet til folk. Gjennom hele Norge spiste produksjonsteamet seg gjennom pølser og bobilmat.

Louise Angelica Riise deler på Instagram at hun selger leiligheten sin. Video: Nora Skavhaug/Se og Hør. Vis mer

– «Hellstrøm rydder opp» var artig, det. Men det ble jo mye mer interessant da Anita kom inn i bildet, bemerket Eivind og så bort på kjæresten:

– Du ga jo livet mer spenning, og hverdagen ble ikke lenger bare jobb og slit.

– Men vi jobbet jo sammen noen år før det ble til noe større og finere, påpekte Anita.

Eyvind nikket.

– Ja, absolutt. Men jeg hadde et godt øye til deg lenge.

I dag har Eyvind og Anita vært samboere i åtte år. De har gitt ut tre bøker sammen. Eivind har stått for de fleste av oppskriftene, og Anita, som er utdannet grafisk designer, har tatt bilder som får munnen til å løpe i vann.

Har gitt ut bok sammen

KK har tidligere også omtalt det nyeste bokslippet til Eivind, «Til ungdommen - oppskrifter på digg mat», som han gir ut sammen med nettopp bonussønnen Nils.

Nyheten om boka ble sluppet i august, og nå i høst kom den ut for salg. Ifølge Hellstrøm tilbyr denne boken oppskrifter basert på få ingredienser og enkle fremgangsmåter, og bildekarusellen viser Nils og Eyvind som lager alt fra burgere og kyllingklubber med dipp, til toast og det som ser ut som hjemmelaget tomatsuppe med ekstra topping.

Mesterkokken Hellstrøm sitererte Nils i forbindelse med nyheten:

«Sitat Nils; «Jeg mener at alle, inkludert meg selv, bør lage mer mat hjemme. God mat trenger ikke å være så komplisert. Du trenger ikke timevis for å lage god mat. Det handler om gode smaker, viktig at det er godt for kroppen, men viktigst at det er godt for deg. Du trenger ikke å være mesterkokk for å lage god, frisk mat».

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer