HOPPE I FALLSKJERM: Da Eila Campbell fylte 94 år var det én ting hun ville gjøre, nemlig å hoppe i fallskjerm. FOTO: Skjermdump Youtube
HOPPE I FALLSKJERM: Da Eila Campbell fylte 94 år var det én ting hun ville gjøre, nemlig å hoppe i fallskjerm. FOTO: Skjermdump Youtube Vis mer

Hoppe i fallskjerm:

- Jeg elsket det og vil gjøre det igjen!

94-åringen hoppet ut et fly - på 10 000 fot!

Publisert

Mange av oss elsker bursdager og feirer gjerne med en fest, kake, bobler og gode venner og familie. Mens andre velger å gjøre det litt mer ekstraordinært, som Eila Campbell (94) fra Pennsylvania i USA.

Hun er ikke som alle andre 94-åringer, og hadde bestemt seg for at da hun fylte 94 år, skulle én ting som stod på bucketlisten gjennomføres, nemlig å hoppe ut av et fly i tandem. Sporty, galskap og utrolig? Ja!

- I år, når jeg er i denne alderen og har blitt så gammel, skjønte jeg at det var nå eller aldri. Jeg måtte gjøre det nå, fortalte hun til TV-stasjonen WNEP.

Se den utrolig herlige videoen lengre ned i saken!

- Wow. Det var utrolig!

Fallskjerminstruktøren hadde aldri hoppet med en dame på Campbells alder, som kanskje er ganske normalt, for det er jo ikke hver dag 90-åringer hopper frivillig ut av et fly. Den eldste som derimot har hoppet i fallskjerm er 102 år gamle Kenny Meyer - som fortsatt har rekorden.

Men at Eila koste seg er det ingen tvil om. Trygt nede på bakken etter å ha hoppet 10 000 fot forteller hun at hun gledelig ville gjort det igjen!

- Det frie fallet var ... Wow. Det var utrolig, jeg elsket det og vil gjøre det igjen.

Med seg som heiagjeng hadde hun barnebarna sine som også var imponert over bestemoren - og den episke feiringen!

- Dette var på hennes bucketlist og jeg hadde aldri gått glipp av denne utrolige feiringen, fortalte barnebarnet Sarah Schuelke, som også deltok i fallskjermhoppingen.

- Dersom folk behandler meg som gammel blir jeg forbanna

De siste årene har også eldre damer tatt plass i blant annet sosiale medier - og viser oss at alder - ja det er bare et tall! Du husker kanskje bestemor Helen Ruth van Winkle (89) som tok Instagram med storm?

«Stealing your man since 1928.» Da Van Winkle i 2014 fikk låne oldebarnets kjole og publiserte et bilde av seg selv på Twitter, var det mange som flirende sperret øynene opp. For hvem var denne gale Baddie Winkle med de fantastiske kjolene, badedraktene, rare brillene, den ville sminken og uslåelige humoren? Som fikk støtte av Rihanna og ble løftet til stjernestatus gjennom Instagram-kontoen sin i løpet av noen måneder? Rett og slett en nokså vanlig, men slagferdig dame fra Richmond i Kentucky.

Og er det egentlig noen regler for hvordan man bør tenke i klesveien når man når en viss alder? Spør du oss - absolutt ikke! Bare se på disse 7 eldre damene som alle har en skikkelig kul og inspirerende stil!

Også den britiske skuespilleren Helen Mirren (72) hylles for sin ungdommelige sjarme, og vi i KK.no-redaksjonen får aldri nok av den talentfulle damen. Hun er og blir en stor inspirasjon! Vi har også latt oss beundre av hennes fengslende utstråling på rød løper - og til tross for at hun er over 70 år slår hun flere av sine yngre skuespiller-kolleger ned i støvlene når hun entrer blitsregnet fra paparazzi-fotografene.

Men, skal vi tro Helen Mirren så vil hun ikke bli definert ut ifra alderen sin, og blir regelrett forbanna når folk behandler henne som en gammel dame.

- Dersom folk behandler meg ut ifra den alderen jeg er blir jeg skikkelig krenka og forbanna. Jeg hater når folk tilbyr meg setet sitt til meg. Nei, nei, nei. Jeg vil ikke ha setet ditt, fortalte hun til det amerikanske kvinnemagasinet Allure, som hun også var på coveret av.

Så hva har vi lært av disse eldre damene som Eila Campbell (94), Helen Ruth Winkle (89) og Helen Mirren (72)? Jo, alder er faktisk bare et tall. Du kan gjøre akkurat hva du vil, uansett alder. Kle deg i akkurat det du vil - og gi f*** i hva alle andre tenker og synes!

LES OGSÅ: Denne dama er 53 år og en av Skandinavias hotteste modeller

LES OGSÅ: Gamle damer er ikke bare gamle damer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer