«Jeg blir ikke fornærmet over alle blondinevitsene, fordi jeg vet at jeg ikke er dum ... og at jeg ikke er blond», er et av mange legendariske Dolly-sitater. Foto: All Over Press
«Jeg blir ikke fornærmet over alle blondinevitsene, fordi jeg vet at jeg ikke er dum ... og at jeg ikke er blond», er et av mange legendariske Dolly-sitater. Foto: All Over Press Vis mer

Historier

- Jeg er ekte de stedene det er viktigst

Dolly Parton (68) har ikke et sekund skammet seg over plastisk kirurgi og parykker.

Garderoben har verken endret seg med skiftende trender eller alderen.

Hælene er like høye som den blonde frisyren, og de bitte små kjolene sitter som de gjorde da hun startet karrieren tilbake i 50-tallets Tennessee.

Til tross for et kunstig utseende påstår Dolly Parton at hun bare er "en enkel jente fra landet". Foto: All Over Press
Til tross for et kunstig utseende påstår Dolly Parton at hun bare er "en enkel jente fra landet". Foto: All Over Press Vis mer

Dolly Parton er fortsatt «the all american girl», i en alder av 68 år, og like overdådig og kunstig som Las Vegas - den levende countrylegenden har bygget opp et varemerke rundt sitt sensuelle utseende, uten å skamme seg et sekund over plastisk kirurgi og parykker.

Snart kommer hun til Norge - 9. juli spiller hun i Oslo Spektrum, i forbindelse med turneen «Blue Smoke», som også er tittelen på hennes nye album.

Selv om det ungdommelige utseendet skyldes Botox og Restylane, er det en viktig del av imaget hennes. Det er også vitsene hun lager om seg selv: 

– Jeg ser kanskje kunstig ut, men jeg er ekte de stedene det er viktigst, sier hun. 

Da hun en gang ble spurt om hvor lang tid hun bruker på å fikse håret sitt, svarte hun ærlig: «Hvordan skal jeg vite det? Jeg ser det aldri!» 

LES OGSÅ: Slik ser stjernene egentlig ut

Landsbyens prostituerte var forbildene

Hun ble født i den lille byen Sevierville i Tennessee i 1946, og var den fjerde av 12 barn. Foreldrene, som dyrket tobakk, var så fattige at faren betalte legen som tok imot Dolly, med en pose havregryn. 

Allerede som barn startet Dolly å opptre, og hennes strålende talent viste vei ut av fattigdommen. På skikkelig american dream-vis. Det var landsbyens prostituerte som ble forbildene for hvordan Dolly skapte sin stil, fordi hun alltid har elsket å være sexy. 

Slik så Dolly Parton ut på 70-tallet. Foto: CSU Archives/Everett Collection/
Slik så Dolly Parton ut på 70-tallet. Foto: CSU Archives/Everett Collection/ Vis mer

– Å se pen og sexy ut får meg til å føle meg sterkere, har hun sagt i et intervju til den britiske avisen The Daily Mail. Men hun legger ikke skjul på at det er i stor grad for hennes mann, Carl, hun ser ut som hun gjør: 

– Jeg elsker å pynte meg for ham. Jeg tror han alltid kommer til å se meg som han gjorde første gang vi møttes. På samme måte som jeg ser ham. På den måten kommer vi aldri til å bli gamle for hverandre. 

LES OGSÅ: Derfor kaster stjernene klærne

Hardtarbeidende

Til tross for det ikoniske, sexy utseendet, holder hun fast ved at hun aldri har ligget med noen for å fremme karrieren.

– Jeg har fått mange tilbud, men jeg har alltid visst hvordan man sier nei uten å såre noens stolthet. Det tok for øvrig ikke lang tid før de skjønte at jeg var der jeg var fordi jeg var flink, ikke fordi jeg solgte kroppen min. 

Dolly hevdet seg som både talentfull kunstner og forretningskvinne i en mannsdominert verden uten å gå på akkord med sitt talent. Helt fra de første forsøkene i musikkbransjen har Dolly selv hatt styringen. Dolly skrev sin første sang som femåring og har fortsatt siden. 

LES OGSÅ: De vakreste vet det ikke selv

One mans woman

På samme måte som det er vanskelig å tro at Parton er en tøff kvinne under den tykke eyelineren og de store parykkene, kan det også være vanskelig å tro at Parton har vært gift med samme mann siden hun var 20 år.

image: - Jeg er ekte de stedene det er viktigst

Det har vært mange ryktet om Partons kjærlighetsliv gjennom årene.

Hun møtte den sjenerte, men vakre Carl Dean da hun kom til Nashville som ungdom.

Da hun i 1994 i sin selvbiografi skulle beskrive hvorfor hun ville gifte seg med ham, sa hun, som den one-line-mesteren hun er: «Jeg hadde begynt å bli ganske kåt». 

LES OGSÅ: Denne dama er snart 60 år!

Les hele intervjuet med coutrydronningen i KK nummer 26, i salg nå.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: