Spiseforstyrrelse

- Jeg er glad jeg ikke visste hvor tøft det skulle bli

Anoreksien og bulimien slo ut da Nina hadde begynt på videregående skole. I dag er Nina både lege og pasient.

SPISEFORSTYRRELSER: Da Nina begynte på videregående slo anoreksi ut. Noen måneder senere startet bulimi, og den eskalerte fort. Foto: Per-Åge Eriksen
SPISEFORSTYRRELSER: Da Nina begynte på videregående slo anoreksi ut. Noen måneder senere startet bulimi, og den eskalerte fort. Foto: Per-Åge Eriksen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg kommer rett fra fysioterapeuten, sier den sporty kvinnen, og tar trappen i tre steg. Nina Knagenhjelm (36) fra Porsgrunn har flere roller, og vi møter henne da hun har pasienthatten på. Andre dager tar hun legehatten på, og hun er svært glad i jobben sin.

– Min egen erfaring har lært meg mye. Blant annet å se helheten hos mennesket, ikke bare sykdommen, sier Nina.

Hun var bare fire–fem år da hun begynte å føle at noe skjedde med henne, noe hun ikke forsto hva var.

– Jeg husker at jeg var redd det meste av tiden, og at jeg liksom «sovnet» mens jeg holdt på med noe, men likevel fikk med meg alt. Først i voksen alder fikk jeg vite at dette var symptomer på angst og dissosiasjon.

LES OGSÅ: KK-journalist Elin Liljeros: - Jeg veide bare 36 kilo

Når Nina følte at hun «sovnet» i våken tilstand, dissosierte hun. Det vil si at hun ubevisst brukte metoder for å slippe å kjenne på de vanskelige følelsene. Inni den lille jenta var det fullstendig kaos, uro, selvhat og frykt, Nina oppfattet seg selv som om hun var født som feilvare. Dette er følelser som har fulgt henne gjennom hele livet, derfor fortsatte hun å dissosiere, for å holde følelsene på avstand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer