Mord

- Jeg er han gutten som drepte foreldrene sine, og ingen tårer eller anger har forandret på det

Brødrene Lyle og Erik Menendez var 21 og 18 år da de skjøt og drepte foreldrene i deres fasjonable hjem i Beverly Hills.

DRAP: Lyle (til venstre) og Erik Menendez (til høyre) drepte foreldrene Jose og Kitty Menendez i deres felles hjem i Beverly Hills den 20. august 1989. Dette bildet er fra ABC News-dokumentaren. Foto: NTB Scanpix
DRAP: Lyle (til venstre) og Erik Menendez (til høyre) drepte foreldrene Jose og Kitty Menendez i deres felles hjem i Beverly Hills den 20. august 1989. Dette bildet er fra ABC News-dokumentaren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De hadde alt: to sønner, god inntekt, et storslått mansion i fasjonable Beverly Hills og mulighet til å reise verden rundt. Men i løpet av noen sekunder skulle Jose Menendez (en suksessfull cubansk-amerikansk forretningsmann) og kona Mary «Kitty» Menendez oppleve sitt livs mareritt - sønnene deres ble mordere og ofrene var dem selv. (PSST: Her er 5 av de verste kvinnelige seriemorderne gjennom tidene)

Den 20. august 1989 tok Lyle (da 21 år) og hans lillebror Erik (da 18 år) i bruk en hagle de hadde kjøpt noen dager i forveien. Begge foreldrene ble skutt i ansiktet og brystpartiet, skriver ABC News, og også i knærne. Dette har ført til at flere har spekulert i om brødrene ønsket å få det til å se ut som drap utført av mafiaen. 

Drapene ble gjennomført i 22-tiden den nest siste søndagen i august, og for å få alibi dro de to brødrene på kino. Haglen hadde de, ifølge Wikipedia, kvittet seg med på den verdensberømte veistrekningen Mulholland Drive. Etter filmen møtte de venner på bar og var innom en lokal vinfestival for å skaffe seg potensielle vitner. Da de kom hjem like før midnatt ringte de 911 og fortalte at de hadde funnet foreldrene myrdet.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer