Siri Kristiansen har alltid hatt veldig mange venner, men hun leter fortsatt etter den ene, nære vennen. Foto: All Over Press NorwayAll Over Pr
Siri Kristiansen har alltid hatt veldig mange venner, men hun leter fortsatt etter den ene, nære vennen. Foto: All Over Press NorwayAll Over Pr Vis mer

Kk Reportasje

- Jeg er redd for å bli forlatt

P3-journalist Siri Kristiansen opplevde at faren forlot familien da hun var elleve år.

Publisert
Siri Kristiansen skal hjelpe det norske folk med å ordne opp i private problemer, i Lørdagsrådet på P3 og i Rådet som skal vises på NRK3. Selv var hun elleve år da hun da hun ble stilt overfor en skjellsettende opplevelse.

Hun var på interrail med faren, broren og to kamerater, da faren valgte å bli igjen i Italia sammen med sin nye kjæreste, og elleveårige Siri måtte ta toget hjem til Norge alene sammen med storebroren og kameratene.

Så går det 15 år uten at Siri ser sin far.

I 2008 lager Siri en radiodokumentar om da faren forsvant ut av livet hennes, og hun oppsøker ham i Italia. Den prisbelønte NRK-dokumentaren kan høres på NRKs nettside, «Pappa på perrongen».

LES OGSÅ: Adoptert bort mot morens ønske

KK44, i salg fra fredag 1. november
KK44, i salg fra fredag 1. november Vis mer

- De er borte

I dokumentaren forteller Siri til sin far at hun har utviklet en sterk redsel for å bli forlatt.

Kristiansen mener også at hun har et ekstremt sårt forhold til vennskap.

– Med en gang jeg har vært på hyttetur med noen og hatt det gøy, så tror jeg at vi er venner for livet. Men så er det ikke slik for dem, og det synes jeg er helt forferdelig, sier hun i et eksklusivt intervju i ukens KK.Hun legger til:

– Jeg er ikke en som gleder meg over å se igjen en venn som jeg ikke har sett på lenge, jeg blir tvertimot sur fordi vi ikke har sett hverandre før. Om jeg ikke hører fra en venn på en stund, tenker jeg at de er borte. Men jeg gjør ikke noe desperat for å holde på vedkommende.

LES OGSÅ: Maria Mena: - Perioder av livet husker jeg lite av.


Intrikate problemer

I Lørdagsrådet er Siri Kristiansen vant til å finne løsninger på de mest intrikate problemstillinger, som når man skal fortelle en date at man har kreft, eller hva man gjør om moren din kjøper seg identisk forlovelsesring med deg.

Men sitt eget venneproblem har hun ennå ikke funnet noen løsning på.

– Jeg må innrømme at uansett hvor gode venner jeg har, så føler jeg meg ensom i vennskapet, fordi jeg ennå har til gode å ha en venninne som har meg som sin nummer én, sier Siri i KK-intervjuet.

– Så derfor går jeg videre, fordi jeg føler meg ensom der jeg er. Jeg venter på den ene nære venninnen, legger hun til.

LES OGSÅ: Adil: - Jeg vil vurdere adopsjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer