Barnekreft

- Jeg er redd for at andre skal glemme henne

Kommer hun til å bli fem?, spurte Heidi legene da datteren fikk påvist en hjernesvulst. Ja, det kan hende, svarte de.

MISTET DATTER: Heidi Bunæs Bang (44) mistet sin umistelige datter i barnekreft, bare seks år gammel. -Martine var en skjønn, liten jente som skulle hatt hele livet foran seg og som elsket familien sin og vennene sine over alt på jord. FOTO: Astrid Waller
MISTET DATTER: Heidi Bunæs Bang (44) mistet sin umistelige datter i barnekreft, bare seks år gammel. -Martine var en skjønn, liten jente som skulle hatt hele livet foran seg og som elsket familien sin og vennene sine over alt på jord. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Martine døde av barnekreft bare seks år gammel, en oktoberdag i 2017, men hun er her enda.

Utenfor familien Bunæs Bang sitt mørkebrune rekkehus i Oppegård, står dukkehuset hun fikk fra støtteforeningen SuperSelma er et år før hun døde, med den skinnende rosa postkassa, som venner og familie kunne sende henne brev og tegninger i.

I klesskapet på rommet hennes oppe i andre etasje, ligger fortsatt klærne. I senga ligger en Elsa-pute. Ytterst på gardinstanga henger en rød fotballdrakt med «Martine» på ryggen.

På veggen under vinduet står det skrevet «Sisters forever» med rosa skrift, og i sofaen nede i første, sitter en mamma som fortsatt ikke helt vet hvor hun skal gjøre av hendene sine, etter femten år som småbarnsmamma.

-Hun lå her, sier Heidi, og legger hånda på det myke grå ullteppet i sofakroken.

- Hun skulle ha vært åtte og et halvt år nå. Det er et tomrom her. Jeg savner henne hver dag. Livet er veldig forskjellig fra hvordan det var, og hvordan vi tenkte det skulle bli. De to eldste er snart fjorten og atten. Jeg har tenkt mye på hvordan de fikk livet rett i fleisen. Stakkars barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer