Født i feil kropp:

- Jeg er Siri, modell, snart student - og forresten født i feil kropp

For Siri Lehland har det aldri vært noe alternativ å ikke være jente.
– Jeg har aldri følt meg annerledes.

SIRI: – Da jenteperioden aldri gikk over, skjønte vi at barnet alltid hadde vært og alltid ville være en jente. Vi kalte henne Siri, forteller Siris mor. FOTO: Marianne Otterdahl-Jensen
SIRI: – Da jenteperioden aldri gikk over, skjønte vi at barnet alltid hadde vært og alltid ville være en jente. Vi kalte henne Siri, forteller Siris mor. FOTO: Marianne Otterdahl-Jensen Vis mer
Publisert

Katja Lehland (53) har to barn, storebror Casper og lillesøster Siri (20). Hun forteller at da barn nummer to ble født, så det ut som et guttebarn. Det fikk blå klær og biler, men så fort barnet bikket året, valgte det dukker og rosa skjørt når det var mulig.

For foreldrene spilte det ingen rolle, det viktigste var å ha to happy barn som var fornøyde og harmoniske. Casper var typisk gutt, og alt som durte og gikk var hans favorittleker.

- En glad, liten jente, født i feil kropp

– Da familiens yngste nærmet seg to år og begynte å snakke, oppfattet vi at dette barnet åpenbart ikke var en gutt. Hun var derimot en glad, liten jente, født i feil kropp. Vi gjorde ikke noe nummer ut av det, men lot barnet selv få velge farger og leker, sier Katja.

– Da jenteperioden aldri gikk over, skjønte vi at barnet alltid hadde vært og alltid ville være en jente. Vi kalte henne Siri, som var det jentenavnet vi brukte da babyen lå i magen min.

Siri husker ikke så langt tilbake, hun vet bare at hun alltid har vært jente. Hun ler mens hun sier at hun selv ville valgt navnet Britney Spears, men at Siri også er greit. Katja forteller at Siri ofte gikk kledd i stillongs med et koppehåndkle rundt livet i barnehagen, i mangel på skjørt. Dessuten ville hun ha langt hår. Ingen syntes det var rart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer