Janne Formoe:

- Jeg er veldig redd for ikke å bli elsket

Det er kanskje litt patetisk å stå hvit brud som 46-åring, mener Janne Formoe. Men siden hun ser på seg selv som 36, er det helt innafor likevel.

JANNE FORMOE: – Det jeg har skjønt i livet, er at det å ha det bra, er noe man mest av alt må finne i seg selv, sier Janne Formoe. Kjole fra Rotate Birger Christensen/Moniker og øredobber fra Juvelér Langaard. FOTO: Truls Qvale
JANNE FORMOE: – Det jeg har skjønt i livet, er at det å ha det bra, er noe man mest av alt må finne i seg selv, sier Janne Formoe. Kjole fra Rotate Birger Christensen/Moniker og øredobber fra Juvelér Langaard. FOTO: Truls Qvale Vis mer
Publisert

Hun er ankommet kafeen med lyseblått munnbind og knallrød kåpe. Bestilt en salat og omsorgsfullt hentet vann til både seg selv og journalisten. Nå ringler egendesignede, forgylte øre­dobber i ørene, på hver sin side av et stort smil. Janne Formoe har fått sin første ­hovedrolle på film.

– Gratulerer! Hvordan føles det?

– Det er kjempestort! Produsenten ringte meg i januar i fjor og spurte om jeg ville komme til audition. Så fikk jeg manus og tenkte at den rollen skal jeg ha! Jeg ble helt besatt.

I komedien «Jentetur», som kommer på kino til høsten, spiller hun Linda, som kastes ut i en midtlivskrise idet ektemannen dumper henne til fordel for en annen. Som selvsagt både er yngre og penere, og som ikke bare totalrenoverer Lindas elskede gamle hjem, men også så smått overtar ­mammarollen for datteren, samt bestevenninnen.

– Hvordan kan du selv relatere til karakteren du spiller?

– Jeg har opplevd den type sorg og vet hvor vondt det er. Hvor bunnløst fortvilet man kan bli og hvor håpløst alt kan virke. Men Linda er blitt destruktiv i sorgen sin. Når filmen starter, har hun gitt litt opp og er litt ufiks.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer