Barnebegravelser

– Jeg fikk aldri en grav til barna mine

Hele ti ganger har Jannike mistet et liv i magen – og ingen av gangene fikk hun en grav å gå til. Nå har hun startet gravferdsbyrå, spesielt for babyer, barn og ungdom.

VIL HJELPE: Jannike Mittet har opplevd å miste ti liv som vokste i magen hennes. Selv fikk hun aldri noen grav å gå til. I dag har hun startet begravelsesbyrå spesielt for babyer, barn og ungdom. FOTO: Astrid Waller
VIL HJELPE: Jannike Mittet har opplevd å miste ti liv som vokste i magen hennes. Selv fikk hun aldri noen grav å gå til. I dag har hun startet begravelsesbyrå spesielt for babyer, barn og ungdom. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Jannike Mittet husker følelsen av å stå på et lunt badegulv med to blå streker i hånden. To svake riss på en liten plastdings, som varslet om det liv hun så inderlig drømte om. Våget hun å håpe? Denne gangen? Å få lagt en liten kropp i armene?

Eller var det best å la være?

For vel så godt husker Jannike følelsen av å stå på et sykehusgulv og få vite at livet hun bærer i magen er dødt. Og at hun, som hele ni ganger før har fått den sjokkerende beskjeden, nok en gang må føde en liten kropp som er død.

Regnet som medisinsk avfall

– Å miste et lite barn er ikke noe av det verste man kan oppleve. Det er det verste, sier Jannike Mittet (48).

Stemmen er blid og varm, og med en energi som er litt overraskende fra en kvinne som har vært gravid hele 13 ganger, og som kun to av gangene har kommet ut av fødestua med liv i armene.

En blodprøve skulle vise at Jannicke er bærer av genfeilen trisomi 13 og 18. Hver gang hun har blitt gravid på den naturlige måten, har genfeilen slått ut, og fosteret har dødd i fjerde eller femte måned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer