Geir og Victoria Gulliksen fra «Familiens ære»

– Jeg fikk aldri en krone av pappa uten å vise kvittering

Nei, Geir Gulliksen har ikke 100 millioner, selv om han tuller med det på TV.

GEIR OG VICTORIA GULLIKSEN: Far og datter er to av Europas beste sprangryttere - og aktuelle «Familiens ære» på NRK 2021. FOTO: Astrid Waller
GEIR OG VICTORIA GULLIKSEN: Far og datter er to av Europas beste sprangryttere - og aktuelle «Familiens ære» på NRK 2021. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Du kjenner dem fra «Familiens ære» på NRK, og midtveis i sesongen har far og datter Geir og Victoria Gulliksen utfoldet seg i radiobilkjøring, ballkast, løping og kjeglespill, uten så langt å ligge på resultattoppen.

– Vi er ganske dårlige i mange av grenene, og skjønte fort at vi var der for å lage litt komishow, sier Geir Gulliksen (60), i avslappet positur på sofaen hjemme på hestegården i Lier.

– Det viktigste for oss var å skape blest om hestesporten. Jeg sa det til Victoria, her må vi by litt på. Vi har fått mye skryt av produksjonen for det.

Victoria (30) nikker, og hinter til tennisballen hun fikk i øyet, som fikk henne til å rope ut i smerte. Uten at det var for å lage show. Øyet blødde tross alt.

– Vi lo mye av at vi er så klumsete med ball. Men en av pappas styrker er at han er veldig smart. Han kunne regne ut antall ballkast innenfor en gitt tid, og sånne ting.

– Ikke lett å leve med

Arbeidersønnen Geir Gulliksen fra Ålesund har alltid vært god med tall. Fra han begynte å ri for 46 år siden, er han og familien i dag en av de fremste aktørene, også i Europeisk målestokk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer