Sandra Lyng:

– Jeg fikk panikk

Å være alenemamma i en uke resulterte i tur til legevakten med sønnen (4).

VONDT I MAMMAHJERTET: Sandra Lyng deler et ærlig innlegg på Instagram om hvordan hun reagerer når sønnen har det vondt. FOTO: Truls Qvale
VONDT I MAMMAHJERTET: Sandra Lyng deler et ærlig innlegg på Instagram om hvordan hun reagerer når sønnen har det vondt. FOTO: Truls Qvale Vis mer
Publisert

I et nytt innlegg på Instagram forteller Sandra Lyng (35) at hun er hjemme alene med sønnen mens forloveden Lasse er på ferie. Det er første gang samboeren er borte en uke sammenhengende etter at sønnen Sander (4) kom til verden. Det skulle ende i en tur til legevakten for 4-åringen.

«På mandag skulle Sander leke sykkelreparatør, og man kan si han lærte på den harde måten. Han fikk et kutt i fingeren, og hjelpes meg så vondt det gjorde i mammahjertet», skriver artisten til sine 148 000 følgere.

«⁣⁣Jeg er verken lege eller sykepleier, og fikk rimelig panikk.»

Vondt i mammahjertet

Mange foreldre kan kjenne seg igjen i at det er grusomt å se ens egne barn skade seg eller ha det vondt. Samtidig skal du som forelder være den ansvarlige og avgjøre hva som er den beste løsningen i situasjonen når den først har oppstått.

I ettertid reflekterer 35-åringen over hendelsen og håper hun klarte å skjule panikken for sønnen. Til tross for et engstelig mammahjerte, klarte hun å holde hodet kaldt og reiste til legevakten hvor de fikk god hjelp. Fingeren ble stripset og det skal gå bedre med 4-åringen.

– Helt forferdelig

«⁣⁣Og Lasse er så klart på ferie når dette skjer! ⁣⁣Hvor typisk er ikke det?»

Artisten klarer å se på hendelsen med en dose humor også – for det er tross alt tilfeldig at det skal skje akkurat den uken hun er alene med sønnen. Samtidig er det tøft å se sønnen ha vondt.

«Jeg elsker, elsker å være mamma, men følelsen av å være hjelpeløs når Sander har det vondt er helt forferdelig. (...) For å være ærlig så synes jeg det var skikkelig vanskelig.»

Åpenhet

35-åringen deler stort og smått fra livet – både oppturer og nedturer. Lyng er foredragsholder og beskriver seg selv som «indre styrketrener». Hun legger tabuer til side og viser at det er viktig å vise sårbare sider og snakke om temaer som psykisk helse, kroppspress, kvinnesykdommer og mammarollen.

I kommentarfeltet viser mammaer og andre engasjerte brukere sin støtte og forteller at de kjenner seg igjen i situasjonen. Det renner inn med røde hjerter og støttende ord.

GOD KLEM: Sandra Lyng med sønnen Sander tidligere i år. FOTO: Skjermdump Instagram @sandralyng
GOD KLEM: Sandra Lyng med sønnen Sander tidligere i år. FOTO: Skjermdump Instagram @sandralyng Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer