Agnete Saba snakker ut om ESC:

– Jeg følte at jeg hadde skuffet hele Norge

Veien tilbake fra angstanfallene under Eurovisionsfinalen har vært lang for Agnete Saba. I dag føler hun seg endelig sterk nok til å gå tilbake til musikken. Og til å snakke om hva som skjedde.

ÅPNER SEG: Agnete Saba hadde en tung tid både under og etter Eurovisonen i 2016. Det skulle ta år før hun endelig kjente at hun kunne komme tilbake til musikken, forteller hun til KK. FOTO: Astrid Waller
ÅPNER SEG: Agnete Saba hadde en tung tid både under og etter Eurovisonen i 2016. Det skulle ta år før hun endelig kjente at hun kunne komme tilbake til musikken, forteller hun til KK. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Egentlig var det en solskinnshistorie. En vakker, lyshåret jente med myk Finnmarksdialekt som elsket å synge, og som hadde spilt i band med vennene siden ungdomsskolen hjemme i Nesseby. Ja. allerede i barnehagen skjøv Agnete unna bord og stoler for å lage en scene hvor hun kunne opptre.

LES DEN SAMISKE VERSJONEN HER!

Sånn ellers var hun ikke så mye for å oppmerksomhet. Ikke den første til å prate og underholde, men når hun sto på scenen endret alt seg.

Da bandet «The Black Sheeps» gikk til topps i MGP junior i 2008 med megahiten «Oro jaska Beana», var det bare begynnelsen. De fire fjortenåringene ble kjendiser over natten, og samme år vant de Spellemannsprisen for Årets hit. Etter 2. plass i norsk GP i 2011, gikk Agnete videre til «Stjernekamp» i 2013 og endte på 2.-plass. Året etter vant hun «Skal vi danse» på TV2, som den frem til da yngste vinneren av programmet noensinne.

Skulle bare mangle da at Eurovision Song Contest ikke var neste steg. I 2016 reiste Agnete til Stockholm for å representere Norge i den internasjonale finalen med låten «Icebreaker». Jo det var saktens en solskinnshistorie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer