Lisa Tønne:

– Jeg følte veldig på at jeg var annerledes

På ungdomsskolen ble urokråka Lisa Tønne plassert bak en skillevegg med bomull i ørene og stemplet som dum. Fremdeles er hun ikke overbevist om at de tok feil.

– Når jeg vet hvor vill jeg selv kan være, blir jeg jo redd for mine egne barn, sier Lisa. FOTO: Astrid Waller
– Når jeg vet hvor vill jeg selv kan være, blir jeg jo redd for mine egne barn, sier Lisa. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bjerke travbane gnistrer i sol denne tirsdag morgenen. Ut på banen kommer varmblodstraveren ­Dancing Queen. Bak tømmene sitter Lisa Tønne (42). De er alene i feltet på dagens treningsøkt, men en vakker dag skal hun kjøre proffløp. For når Lisa Tønne finner seg en ny hobby, da går hun all in. Det er her hun har startet dagen det siste året, i en sulky. Farten får adrenalinet til å pumpe i blodet. Å gjøre ting man ikke mestrer helt ennå, forsterker følelsen. Målet er å få lisens slik at hun kan konkurrere.

Hestejenta som hadde vokst opp i stallen utenfor hjembyen Trondheim, og som hadde drevet med hest hele livet, fra galopphester til islandshester, skulle bli 40 år før hun oppdaget travsporten. Den var jo egentlig litt harry. Det var en tilfeldighet, egentlig, men da Märtha Louise debuterte her i sitt første totalisatorløp for to år siden og tok steget fra ­salen til sulkyen, ble hun inspirert til å gjøre det samme.

– Det er noe eget med disse Rolls-Royce-hestene – de er jo toppidrettsutøvere! Er du klar over hvordan disse trener? Det er helt sykt …

Tusvik & Tønne

Tilbake i stallen spyler hun den muskuløse og nærmest majestetiske, dampende hesten. Glinsende våt ser den ut som en skulptur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer