Me

- Jeg frøs, hadde sår hals og var konstant sliten

Gro Linn Gamst (42) var bare 34 år da hun ble diagnostisert med ME. Slik ble hun frisk.

FULL FORANDRING: – Jeg synes aldri synd på meg selv ved tanke på all den maten jeg ikke lenger kan spise. Jeg gleder meg heller over de matvarene som kroppen min har godt av, sier Gro Linn. Foto: Gyri Aure
FULL FORANDRING: – Jeg synes aldri synd på meg selv ved tanke på all den maten jeg ikke lenger kan spise. Jeg gleder meg heller over de matvarene som kroppen min har godt av, sier Gro Linn. Foto: Gyri Aure Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS:NO: Hver dag etter jobb kollapset Gro Linn Gamst (42) fra Ålesund på sofaen. Hun trivdes med arbeidet sitt, men var fullstendig utkjørt når hun kom hjem.

– Livet hadde vært ganske tøft i en lengre periode, forteller Gro Linn.

Påsken 2006 fikk hun kyssesyken, og ble veldig dårlig. Livet bød også på andre utfordringer.

– Faren min var mye syk og døde, og jeg gikk gjennom en skilsmisse. Ved siden av dette hadde jeg et barn på knappe to år, samtidig som jeg startet i ny jobb som salgssjef, sier hun.

Hun trosset følelsen av å være utkjørt, og hanglet videre.

LES OGSÅ: Tina la om kosten og ble frisk fra ME

Kroppen sviktet

– Høsten 2006 var jeg på en handlerunde for å kjøpe inn hvitevarer til en ny leilighet. På kjøpesenteret møtte jeg en kollega, og både han og jeg husker hvor gira jeg var under denne samtalen. Men i løpet av noen sekunder ramla jeg helt sammen, sier Gro Linn.

Hele verden føltes som den kom mot henne, hun hadde bare lyst å krype sammen og gjemme seg bort. Hos legevakten ble hun sykemeldt, og Gro Linn trodde hun hadde møtt den berømte veggen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer