Cecilie Kåss Furuset:

– Jeg frykter folk vil si: «Det er nok Kåss Furuseth om psykisk helse. Skal hun også begynne?»

I sitt nye program forteller Cecilie Kåss Furuset for første gang om den psykiske diagnosen hun i mange år gjorde alt for å skjule.

LETT OM TUNGT: Cecilies program «Sinnssykt» er krydret med grafikk i skjæringspunktet mellom Pushwagner og Yellow Submarine: – Jeg er opptatt av at det ikke skal bli for tungt og at folk skal orke å se på. De skal sitte igjen med en god følelse, sier Cecile Kåss Furuseth, som er premiereklar med ny TV-serie om å leve psykiske diagnoser. FOTO: Astrid Waller
LETT OM TUNGT: Cecilies program «Sinnssykt» er krydret med grafikk i skjæringspunktet mellom Pushwagner og Yellow Submarine: – Jeg er opptatt av at det ikke skal bli for tungt og at folk skal orke å se på. De skal sitte igjen med en god følelse, sier Cecile Kåss Furuseth, som er premiereklar med ny TV-serie om å leve psykiske diagnoser. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg har bipolar lidelse type 2.

Cecilie Kåss Furuseth sitter mykt i skinnstolen hjemme i leiligheten på Bislett. Den karakteristiske rette luggen rammer inn et pent, nesten dukkeaktig fjes, og bakom brillene er blikket mildt og direkte. Søster Else har bodd to etasjer under i det Cecilie spøkefullt kaller «familiegården». Og selv om de to har jobbet sammen de siste årene og laget en podkast like åpen som et bakgårdsvindu i høststorm, så er det en ting de aldri har fortalt lytterne om. Jo da, visst har de tullet om angstanfall og om hvor mye tabletter Cecilie har med seg når hun går gjennom tollen. Men at hun har en psykisk lidelse, det har Cecilie aldri røpet. Ikke før nå:

– Første gang jeg ble dårlig ble det utløst av en forsinket sorgprosess i forbindelse med at moren min tok livet av seg da jeg var åtte år. Jeg har holdt diagnosen hemmelig frem til nå, for jeg ville ikke at folk omkring meg skulle begynne å si rare ting om meg.

LES OGSÅ: Dette er bipolar lidelse

Merket at noe var galt

Cecilie Kåss Furuseth er kjent fra NRK radio, blant annet fra programmet «Ramona og Siggen». Sammen med søster Else gjør hun podkast-suksess med «The Kåss Furuseths». Men i disse dager er Cecilie på TV. I ruta for alle første gang. Da vi møtes har hun snart premieren på «Sinnssykt» dokumentarserien om å leve med alvorlig psykiske lidelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer