Sossen Krohg

- Jeg ga dem av meg selv, også erotisk

Sossen Krohg (91) var den første i Norge som gikk i bikini og brukte miniskjørt. - Det første ekteskapet var strengt, men så kom hippietiden med fri kjærlighet, forteller hun.

SOSSEN KROHG: FORTSATT BOHEMSKT: Sossen Krohg (91) bor nå på Majorstua bo- og servicesenter, der hun hever bohemfaktoren med 100 prosent.  Foto: Geir Dokken
SOSSEN KROHG: FORTSATT BOHEMSKT: Sossen Krohg (91) bor nå på Majorstua bo- og servicesenter, der hun hever bohemfaktoren med 100 prosent. Foto: Geir Dokken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: – Der går tv, sa en liten pjokk en gang Sossen Krohg (91) flanerte forbi på gaten. 

Hotel Cæsars familieoverhode, Astrid Anker-Hansen, hadde figurert på tv-skjermen i guttens stue i hele hans liv. Sossen «var» Hotel Cæsar, Skandinavias seigeste, lengstlevende, mest omdiskuterte såpedrama gjennom tidene. 

Privatlivet hennes var ikke mindre fargerikt. Grå hverdager hadde hun ikke noe med.

Norges siste bohemer, ble ekteparet Guy og Sossen Krohg ofte kalt. De møttes på kunstnerkarneval i Oslo. Sossen, uttalt Såssen, var selve bohemdronningen, slik journalist Hugo Lauritz Jenssen har titulert henne i en ny biografi. Kunstnerparet videreførte slekten, Kristianiabohemenes livsførsel, pendlet mellom Paris, Theatercaféen og Oslo vest – og tok begjærlig for seg av klodens goder. Sossen selv hevdet at hun aldri nektet seg selv noe, bortsett fra mat når hun ville være tynn.

Men Guy nektet deg å ta plastisk kirurgi?

– Ja! Jeg ville ikke bli gammel og få rynker. Jeg skulle være så flott. Guy nektet meg å endre noe siden han var kunstmaler og hadde malt ansiktet mitt så mange ganger. Jeg skulle være den jeg var. Men jeg tror jeg gjorde det likevel. Jeg fikk i hvert fall penger til ansiktsbehandlinger hver uke av ham. Se her, jeg har fortsatt ikke rynker! Huden min er jo veldig glatt! Det er merkelig. Kan du skjønne det?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer