Sidsel Wold

- Jeg gikk ikke mye ut i sommer

Sidsel Wold (55) er kåret til Årets stemme i KK. Da det stormet som verst, lurte hun på om hun bare skulle gi seg.

REIST SAMMEN: Sidsel Wold har hatt med seg sønnen Magnus når hun har bodd i Jerusalem.  Foto: Geir Dokken / All Over Press Norway
REIST SAMMEN: Sidsel Wold har hatt med seg sønnen Magnus når hun har bodd i Jerusalem. Foto: Geir Dokken / All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Tenker du noen gang at nok er nok?

- Ja, av og til vil jeg bare starte blomsterbutikk. Men jeg føler ansvar for å fortsette, jeg kan ikke kaste inn håndkleet fordi jeg blir presset.

Sidsel Wold er kåret til Årets stemme i KK.Hun får prisen for arbeidet som utenriksreporter i NRK, og spesielt innsatsen under den alvorlige konflikten mellom Hamas og Israel i sommer. Tross svertekampanjer i sosiale medier og på mail, sto hun i kritikken og fortsatte å rapportere.

LES OGSÅ: - Vi må vise handling

Er det verdt det?

Nå sitter hun hjemme i leiligheten i Oslo. På bordet foran henne ligger bøker om konflikten i Israel. Sidsel er i gang med sin egen bok om forholdet sitt til dette konfliktfylte landet, et forhold som startet for 36 år siden, da hun reiste ned for å jobbe i kibbutz.

I sommer var hun NRKs utsendte i Gaza. Hun reiste for å dekke demonstrasjoner, men endte med å dekke en krig som rystet hele verden.

Midt blant bombene, de døde barna og de sørgende familiene rapporterte Sidsel om det hun så og opplevde. Hun sto midt i det.

Men hjemme i Norge, bak tastaturene, satt mennesker og protesterte. Kritikken hun fikk var massiv. «Jødehater», «araberhore» og «løgner», var noen av skjellsordene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer