Marit Bjørgen er gravid:

– Jeg gleder meg vanvittig til å få et barn til

Marit Bjørgen avslører til KK at hun venter sitt andre barn!

GRAVID: Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg venter sitt andre barn. Foto: Astrid Waller
GRAVID: Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg venter sitt andre barn. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg utsatte det å bli mamma ganske lenge og var 35 da vi fikk Marius. Da er det ingen selvfølge at man får det til. Jeg er veldig heldig som får oppleve å få barn en gang til, sier Marit Bjørgen til KK.

– Jeg er 17 uker på vei, og terminen er i mars. Det er utrolig koselig. Både Fred og jeg har hatt et ønsket om å få et barn til, og jeg føler meg veldig privilegert som kan få barn. Jeg er jo voksen og har drevet med toppidrett i mange år, så det er ingen selvfølge.

EN GOD GUTT: – Marius er en veldig god gutt, og jeg er veldig glad og stolt over at vi har fått ham, sier Bjørgen til KK. Foto: Scanpix
EN GOD GUTT: – Marius er en veldig god gutt, og jeg er veldig glad og stolt over at vi har fått ham, sier Bjørgen til KK. Foto: Scanpix Vis mer

Marit er samboer med tidligere kombinertløper og olympisk mester Fred Børre Lundberg, og fra før har paret sønnen Marius (2,5 år). I tillegg har Fred Børre en sønn på 17 år. Marit innrømmer at hun har opplevd de to svangerskapene forskjellig:

– Jeg var veldig frisk og fin i forrige svangerskap. Denne gang har jeg vært mer kvalm og sliten og følt meg mer tappet for energi. Kanskje fordi jeg har en liten en fra før, sier Marit til KK.

– Hvordan reagerer Marius på å skulle få et søsken?

– Marius gleder seg veldig til å bli storebror, selv om han ikke helt vet hva det vil si. Jeg sier til ham at jeg har baby i magen, og da sier han. «Men mamma, jeg har jo kommet ut?». Han forstår ikke at det er en annen baby enn ham.

Marit smiler.

– Marius er en veldig god gutt, og jeg er veldig glad og stolt over at vi har fått ham.

I april ble det kjent at Marit Bjørgen legger opp, etter idrettskarriere som savner sidestykke. Hun er tidenes mestvinnende vinterolympier og merittlisten hennes inkluderer åtte olympiske gull. I tillegg har hun vunnet 18 VM-gull og 25 NM-gull, både individuelt og lag, og på både korte og lange distanser. Forrige gang Marit ble mamma, var hun fortsatt toppidrettsutøver og skulle tilbake til løypene.

LES OGSÅ: Løpermamma Tone Eva Ingebrigsten: - Det er mange tøffe dager. Jeg kan gå i kjelleren selv av og til

TIDENES MESTVINNENDE VINTEROLYMPIER: Marit Bjørgen har åtte olympiske gull, 19 VM-gull og 25 NM-gull. Foto: Scanpix
TIDENES MESTVINNENDE VINTEROLYMPIER: Marit Bjørgen har åtte olympiske gull, 19 VM-gull og 25 NM-gull. Foto: Scanpix Vis mer

– Etter at vi fikk Marius var jeg veldig bevisst på å komme tilbake til trening, og jeg var på ski igjen åtte dager etter fødselen. Det var som å være tilbake i full jobb etter å ha født. Samtidig var det veldig befriende å komme seg ut å trene og få den ene timen alene. Det ga meg mye energi. Og jeg visste jo at Marius hadde det kjempefint hjemme sammen med Fred.

Hun smiler:

– Denne gang kjenner jeg at jeg gleder meg til å ha en roligere mammapermisjon. Jeg gleder meg til å ha mye mer ro rundt å ha en liten en. Men samtidig har vi jo en til nå, så jeg vet ikke hvor rolig det blir. Å være småbarnsforeldre er en tøff periode, men jeg gleder meg vanvittig til å få et barn til.

Marit og Fred Børre bor i Holmenkollen i Oslo, med skisporet rett utenfor døren. Nå som hun er pensjonert idrettsutøver, ser hun for seg å delta på trillegrupper i nabolaget?

– Jeg var ikke på barselgruppe forrige gang, men kanskje jeg blir det denne gang.

– Du risikerer å gå fra de andre?

– Haha. Ja. Men kanskje jeg kan danne en treningsgruppe?

Marit selv vokste opp med to søsken på gården Rognes i Trøndelag. Hun husker livet på gården med lamming om våren og foreldre som ga henne frihet og ansvar. Når hun blir mor på nytt i mars er hun ikke fremmed for at barneflokken kan utvides ytterligere. Hvert fall ikke helt fremmed:

– Fred har jo en sønn fra før, så nå får vi en liten flokk på tre barn. Men man vet jo aldri, sier Marit Bjørgen til KK.

VENTER SITT ANDRE BARN: Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg blir foreldre for andre gang. Foto: Astrid Waller Hår/makeup: Sissel Fylling Styling: Rubi Sørvik
VENTER SITT ANDRE BARN: Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg blir foreldre for andre gang. Foto: Astrid Waller Hår/makeup: Sissel Fylling Styling: Rubi Sørvik Vis mer

LES OGSÅ: Blake Lively til KK: - Å få barn har gjort meg tryggere

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer