Bruce Willis' sykdom

– Jeg gråter mens jeg skriver

Datteren til Bruce Willis deler åpenhjertig innlegg om farens sykdom.

BRUCE WILLIS: Scout Wills deler åpenhjertig innlegg om farens sykdom. FOTO: SKjermdump Instagram/@scoutlaruewillis
BRUCE WILLIS: Scout Wills deler åpenhjertig innlegg om farens sykdom. FOTO: SKjermdump Instagram/@scoutlaruewillis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av mars 2022 kom den triste nyheten om at actionhelten Bruce Willis lider av afasi, og som en følge av diagnosen slutter som skuespiller.

Afasi er ifølge Store Medisinske Leksikon svikt i evnen til å bruke og forstå ord, selv om både musklene som deltar i talefunksjonen og nerveforsyningen til disse musklene er intakt.

Det var Bruce' familie, deriblant ekskona Demi Moore, døtrene Scout, Rumer og Tallulah, samt Bruce' nåværende kone Emma, som på Instagram la ut det hjerteskjærende innlegget om sykdommen. I innlegget forteller familien at diagnosen har påvirket hans kognitive evner.

Afasi skyldes en skade eller en sykdom i ett eller flere av språkområdene i hjernen, eller i forbindelsene mellom områdene. Blant de viktigste årsakene er hodeskade, svulst, hjerneslag og enkelte hjernesykdommer, som for eksempel Alzheimer.

Legendarisk Bruce

Bruce Willis har for lengst gått inn i filmhistorien som helten i de legendariske «Die Hard»-filmene, og med sitt velkjente glimt i øyet har han bak seg et utall hardbarkede actionroller.

BRUCE WILLIS: Han er kjent som den hardbarka actionhelten i Die hard-filmene. Her fra 1988. FOTO: 20th Century Fox/Kobal/REX/NTB
BRUCE WILLIS: Han er kjent som den hardbarka actionhelten i Die hard-filmene. Her fra 1988. FOTO: 20th Century Fox/Kobal/REX/NTB Vis mer

Men Bruce har også vist komisk talent, som i debut-TVserien «Bøllen og blondinen» i 1985, og videre i filmer som «Se, han snakker» og» Ocean's Eleven».

Kysser Jennifer Aniston

Uforglemmelig er også sesong 6 av «Friends» der Bruce har en gjesterolle som faren til Elisabeth, den unge kjæresten til Ross. Hver gang Bruce kom inn på settet vakte det full jubel i publikum, og siden rollefiguren hans i løpet av sesongen blir kjæreste med Rachel, er det opptil flere romantiske scener mellom Bruce Willis og Jennifer Aniston.

En side som kanskje er ukjent, spesielt for nyere fans, er at Bruce også er en habil musiker og sanger, som har gitt ut tre plater, og opptrådt på blant annet Planet Hollywood.

MUSIKER: Bruce Willis og The Accelerator-gitarist Doug Hamblin i 2003, da Bruce turnerte med bluesbandet sitt for å underholde amerikanske styrker i Irak. FOTO: AP Photo/Mike Theiler/NTB
MUSIKER: Bruce Willis og The Accelerator-gitarist Doug Hamblin i 2003, da Bruce turnerte med bluesbandet sitt for å underholde amerikanske styrker i Irak. FOTO: AP Photo/Mike Theiler/NTB Vis mer

– Gråter

Men som følge av sykdommen legger han nå karrieren på hylla for godt. Etter at familien slapp nyheten, alle med det samme likelydende innlegget, har støtteerklæringene ikke latt vente på seg. Kommentarfeltene har rent over av gode ord, og så mye har støtten betydd for familien, at datteren Scout i et innlegg takker for de gode ordene:

– Det er alltid litt usikkert, når man deler noe så sårbart til verden. Jeg hadde håpet på litt kjærlighet og medfølelse, men kunne virkelig ALDRI har forutsett dybden av kjærlighet familien vår mottok i går.

Scout skriver videre at hun er overveldet over energien og bønnene som sendes i retning faren:

– Det gjør meg så ydmyk at jeg gråter mens jeg skriver dette. Jeg er så takknemlig for kjærligheten deres. Jeg er så takknemlig for å høre hva pappaen min betyr for dere. Tusen takk alle dere som tok kontakt i går, jeg elsker og setter pris på dere av hele mitt hjerte. Det kommer til å ta evigheter å svare på meldingene deres!

I kommentarfeltet skriver en fan at hun som 13-åring startet en fanklubb for Bruce Willis og at hun ønsker familien alt godt. En rørt Scout tar seg bryet å svare og skriver: «Å herregud. Det er helt fantastisk!».

Bruce Willis og Demi Moore

Bruce Willis og ekskona Demi Moore, har tre døtre sammen, og mange år etter skilsmissen holder familien godt sammen. Da Bruce nylig hadde bursdag la Demi ut en kjærlig hilsen til eksmannen.

Slitt på jobb

Ifølge People skal Bruce Willis ha spilt inn 15 filmer på to år, før familien kunngjorde at han slutter. Etter at diagnosen ble kjent, har det kommet vitnesbyrd fra folk i bransjen om at de siste filmene hans har vært vanskelig å gjennomføre. Enkelte mener det har vært hjerteskjærende å se ham på filmsettet, og forteller om situasjoner der Bruce har slitt med replikkene, og han skal ha måttet ha mikrofon med sufflør i øret.

I 2021 ble Bruce Willis tildelt verstingprisen The Golden Rasberry Award. Da nyheten om diagnosen ble kjent, valgte man å trekke den lite ærefulle prisen tilbake.

KK ønsker Bruce og familien hans alt godt - og vi takker Bruce Willis for alle uforglemmelige filmøyeblikk!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer