Økonomi:

- Jeg gruer meg, for snart må jeg sette på panelovnene

Ettbarnsmoren Benedicte (36) jobber full stilling som pedagog. Men lønna strekker ikke til.

DYRT MED STRØM: - Jeg gruer meg til vinteren for da må jeg sette på panelovnene i leiligheten, og strømregningen vil skyte i været. Det kommer til å bli skyhøye utgifter hvis det fortsetter slik som dette, forteller Benedicte til KK.
DYRT MED STRØM: - Jeg gruer meg til vinteren for da må jeg sette på panelovnene i leiligheten, og strømregningen vil skyte i været. Det kommer til å bli skyhøye utgifter hvis det fortsetter slik som dette, forteller Benedicte til KK. Vis mer
Publisert

Benedicte Aas (36) har fulltidsjobb som fagpedagog i en barnehage i Oslo, og tjener over 500.000 kroner i året. Likevel sliter hun økonomisk på grunn av de økte strøm- og matvareprisene.

- Lønnen min burde være god nok, men jeg er alenemor og leier en leilighet i Oslo. Det siste året har alt blitt dyrere, og nå tjener jeg ikke nok til å kunne leve et bekymringsløst liv. Til og med de som tjener godt har det vanskelig når alt er så dyrt. Jeg har ingen økonomisk sikkerhetsnett, og står alene med alt, forteller Benedicte åpenhjertig til KK.

Sønnen til Benedicte bor hos henne annenhver uke, og hun må derfor bli værende på Sagene for at han skal få beholde nærheten til skole og venner.

Leiligheten hennes er normalt priset, men det er høye leiepriser i området. I tillegg har alle andre utgifter skutt i været, og det tærer på økonomien.

- Jeg bekymrer meg mye for økonomien, det tror jeg mange gjør. Det begynner å bli kaldt, og jeg har en sønn som vokser og gror og trenger nye klær. Slike innhugg i månedslønnen har jeg ikke råd til, så da må jeg kjøpe på avbetaling eller bruke kredittkort, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer