Camilla Läckberg:

- Jeg hadde blitt brent på bålet med en gang!

Camilla Läckberg mener kvinner i dag brennmerkes på samme måte som under hekseprosessene i middelalderen.

CAMILLA LACKBERG: – Penger betyr ikke automatisk lykke, sier Camilla Läckberg, som har solgt over 22 millioner bøker. – Du kan løse endel problemer gjennom penger, men det handler om hva du gjør med dem. Jeg kjenner ulykkelige rike mennesker og jeg jeg kjenner lykkelige fattige. FOTO: Magnus Ragnvid
CAMILLA LACKBERG: – Penger betyr ikke automatisk lykke, sier Camilla Läckberg, som har solgt over 22 millioner bøker. – Du kan løse endel problemer gjennom penger, men det handler om hva du gjør med dem. Jeg kjenner ulykkelige rike mennesker og jeg jeg kjenner lykkelige fattige. FOTO: Magnus Ragnvid Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kontroverser og oppstuss har fulgt suksessforfatter Camilla Läckberg som en djevel på skulderen. Helt siden hun som ung siviløkonom i 2003 debutertemed første bok i «Fjällbackaserien», har hun blitt kritisert for alt fra sine skilsmisser, valg av kjærester, humoren, til oppdragelsen av sine fire barn. Etterhvert som millionene rullet inn, og boksalget passerte 22 millioner, og ikke minst, etter at Camilla giftet seg og fikk barn med 13 år yngre Simon Skiöld, har kommentarfeltene på blogg og sosiale medier rent over.

– «Jeg håper du blir voldtatt av en gjeng somaliere», var det noen som skrev nylig, forteller Camilla, og referere til reaksjonen på sin nye bok «Heksen», der hun blant annet tar leserne med inn på et asylmottak og forsøker å se svensk flyktningpolitikk fra innsiden.

Groteske detaljer

Hun er i Oslo i forbindelse med lanseringen. I researchen til boken hun sprunget ned dørene på Bohuslän museum og slukt alt hun har kommet over om hekseprosessene i hjemtraktene på 1600-tallet. Lest hvordan kvinnene som stakk seg ut eller levde utenom normen ble torturert, fikk sprit helt i sårene, før «heksen» til slutt ble brent levende på bålet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer