Marit Larsen

- Jeg hadde det vanskelig

Marit Larsen (31) om hvordan skuffelsene og de tunge kjærlighetssorgene har preget henne.

MARIT LARSEN: Endelig kan 31-åringen si at hun er på et godt sted i livet. Foto: Geir Dokken
MARIT LARSEN: Endelig kan 31-åringen si at hun er på et godt sted i livet. Foto: Geir Dokken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er en person som kan gruble og grunne til jeg blir grønn. Da forrige plate kom ut, hadde jeg det vanskelig. Jeg satt litt fast i greier som ikke var bra for meg, sier plate- og turnéaktuelle Marit Larsen i et nært portrettintervju i KKs store julenummer.

Hun utdyper:

- Når du har det vondt, får du tunnelsyn, og du ser ikke det som er fint. Egentlig gleder jeg meg alltid til å gi ut plate, men da klarte jeg ikke å være til stede i det jeg gjorde.

LES OGSÅ: Linn Stokke om sorgen som alltid følger henne

Føler oss alene

Var det kjærlighetssorg, prestasjonsangst, gamle demoner? Vi vet at Marit har vært kjæreste med både en kjent musiker og en skuespiller. Men vi vet ikke om hun har kjæreste i dag. Marit vet hva hun vil dele, og hva som er privat. Smerten er uansett universell.

- Vi føler oss så alene om mørke og vanskelige ting, men slik er det ikke. Alle har sitt, det er viktig å huske.

- Hva gjør du helt konkret når grublingen tar over?

- Da må jeg gå aktivt gå inn og bryte, søke nye impulser, gjerne noe som involverer å møte mennesker. Det hjelper meg til å se at disse tankene ikke er det viktigste i verden. Også hjelper det selvsagt å dele tankene med andre. Når jeg sier ting høyt, skjønner jeg ofte hvor irrasjonelt og unødvendig det var å gå rundt og gruble. Sånn kan jeg kvitte meg med ting.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.