Utbrenthet:

- Jeg hadde en hvilepuls på over hundre

Marianne Farstad (46) klarte ikke å ta hensyn til seg selv før mannen hennes satte ned foten.

UTBRENTHET: Marianne synes det er kjempegøy å jobbe, og higer alltid etter nye utfordringer. Men en dag sa kroppen stopp. FOTO: Ida Bergersen
UTBRENTHET: Marianne synes det er kjempegøy å jobbe, og higer alltid etter nye utfordringer. Men en dag sa kroppen stopp. FOTO: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Marianne Farstad (46) har alltid hatt mange jern i ilden – hun er lidenskapelig opptatt av jobb, og sjonglerer dette med mann, tre barn og hund. Hun drev en kjede, men i januar i fjor sa det plutselig stopp.

– Hverdagen var travel, og jeg hadde nok holdt på slik i litt for mange år. Jeg har en skade i ryggen, og har vondt for å sitte lenge, og når denne skaden blir trigget, får jeg veldig vondt i hodet, sier hun.

I denne perioden våknet Marianne ofte med hodepine. Hun tok en migrenetablett, og startet dagen på vanlig vis: Lufting av hund, matpakker til barna, også var hun på plass på jobb før klokken syv. Hun drev en kjede, og kunne ikke være borte fra jobb.

– Etter å ha holdt på med dette kjøret en stund, fikk jeg i tillegg bivirkninger av migrenemedisinen. Dette førte til at jeg fikk veldig høy puls – hvilepulsen min var på over 100. Kroppen begynte å si ifra, men jeg overså dette en stund, før det bare stoppet opp helt.

Kroppen ville ikke mer, og Marianne var ikke i stand til å «ta seg sammen» lenger. Hun kjørte rett til legen, og ble undersøkt med EKG.

– Noen ganger er det godt å bare kunne være så liten som man føler seg, og å få gråte ut til en lege som forstår deg. Å være ærlig og vedkjenne hvordan det virkelig er. Jeg ble sykemeldt, og måtte si opp stillingen min.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.