– Jeg hadde et kaos inni meg

Hanne slet med smerter i mage og en generell følelse av nedstemthet. Hun måtte snu livet på hodet for å finne glede, god helse og indre ro.

ENDELIG JORDA: Før hadde Hanne et kaos på innsiden som ikke viste så godt på utsiden. Nå er hun endelig godt jorda i seg selv. Det hjelper både naturen og yogaen henne til å være. Foto: Ingrid Østang
ENDELIG JORDA: Før hadde Hanne et kaos på innsiden som ikke viste så godt på utsiden. Nå er hun endelig godt jorda i seg selv. Det hjelper både naturen og yogaen henne til å være. Foto: Ingrid Østang Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Selv om Hanne Holan (49) ble sykmeldt igjen og igjen, fortsatte hun å presse seg ut i arbeidslivet – helt til det ikke gikk lenger. Først da hun begynte med yoga snudde ting til det bedre.

– Jeg blir glad av å gjøre yoga, men det har vært en vei å gå, sier hun.

Hanne Holan jobbet som bioingeniør på Universitetssykehuset i Tromsø da hun begynte å få symptomer på utbrenthet i 2004. Smerter i magen, slitenhet i kroppen og en generell følelse av nedstemthet rev og slet i henne, samtidig som hun satte alle kluter til for å være en god mor, en dyktig kollega og helst godt likt av alle. Til slutt gikk det ikke lenger. Hanne ville bare bli liggende på sofaen.

Alltid «Flink pike»

Fra der hun lå kjente Hanne at hun ikke strakk til lenger. Hun hadde verken energi eller lyst til å gå på jobb, for på jobben, og ellers i livet, hadde Hanne vært «flink pike» så lenge. Selv om hun alltid hadde hatt mye energi, innså hun nå at kravene hun satte til seg selv var altfor høye – og selvtilliten altfor lav. Nå sa kroppen stopp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.