Grace Jones

– Jeg hadde flaks som overlevde

Sex, drugs and rock 'n' roll. Det var 1980-tallet når Grace Jones var i nærheten.

FARLIG: Grace Jones i Schwarzenegger­filmen «Conan the Destroyer» fra 1984, der hun spilte amasone. FOTO: NTB Scanpix
FARLIG: Grace Jones i Schwarzenegger­filmen «Conan the Destroyer» fra 1984, der hun spilte amasone. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Grace Jones. Bare navnet vil gi et par generasjoner av oss bildet av en grenseoverskridende person på netthinnen, et stilikon og den mest spesielle James Bond-piken ever. Pluss minner om saftige rykter om ytterst dekadent livsstil med store mengder dop og festing med jetsettet i New York, Paris og London de siste tiårene av forrige århundre.

Og da har vi ikke engang nevnt musikken.

Hun er blitt 72 år, og den langbeinte disco-, reggae-, new wave- og poplegenden som var en av musikkindustriens største stjerner på 1980-tallet, leverer fortsatt konserter det snakkes om.

I 2016 var hun flere ganger i Norge, og høstet strålende omtaler for konserten på Øyafestivalen i Oslo. I år kuraterer hun den britiske Meltdown-festivalen som i juni går av stablen for 27. året på rad med artister som Solange, Peaches, Skunk Anansie, Jimmy Cliff og Baaba Maal.

LES OGSÅ: - Det ble på en måte forventet at jeg skulle ligge med ham

Klassisk discodiva

I sin selvbiografi fra 2015, «I’ll Never Write My Memoirs», avslører Grace Jones hvem hun er. Eller gjør hun det? Kanskje ikke, for er det noe den nå 72-­årige Grace Jones (hun fyller år 19. mai) har lang erfaring med, er det å skape mystikk rundt seg selv. Hvem er egentlig denne helt spesielle skjønnheten som med et smell erobret moteverdenen på begynnelsen av 70-­tallet og skapte bølger i Paris’ og New Yorks natteliv utover på 80-­tallet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer