Kjendis

- Jeg hadde fylleangst i ett år

Popstjerne og moteikon Maya Vik om kvelden som forandret livet hennes.

MAYA VIK: KK tok henne med til hjembygda Os for å snakke om solodebuten, oppveksten, karrieren, fremtidsplanene og, selvsagt – håret! Foto: Solveig Selj/Fotoassistent: Marianne Demmo
MAYA VIK: KK tok henne med til hjembygda Os for å snakke om solodebuten, oppveksten, karrieren, fremtidsplanene og, selvsagt – håret! Foto: Solveig Selj/Fotoassistent: Marianne Demmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Maya Vik er bassisten som steg fram fra mørket bakerst på scenen og ble popstjerne.

Med hiter som «On it (Kapow!)» og nydelige «Oslo knows» (se musikkvideo lenger ned i saken) har hun tatt steget fra smale bassmagasiner til bredere internasjonal musikkpresse – nå sist med en helside i amerikanske Playboys musikkspesial.

LES OGSÅ: – Jeg var ganske stygg og usikker

MAYA VIK: - Jeg husker at musikken begynte, og så blir det svart til den er over. Jeg sang noen enkeltord, ellers bare sto jeg der, forteller hun. Foto: Solveig Selj/Fotoassistent: Marianne Demmo
MAYA VIK: - Jeg husker at musikken begynte, og så blir det svart til den er over. Jeg sang noen enkeltord, ellers bare sto jeg der, forteller hun. Foto: Solveig Selj/Fotoassistent: Marianne Demmo Vis mer

Jeg følte at jeg hadde ødelagt alt

Men det kunne ha vært over før det begynte. Da hun debuterte som soloartist for halvannet år siden, trodde hun at hun blåste sjansen sin.

Hva skjedde?

– Jeg hadde fylleangst i ett år, det var det som skjedde. Vi hadde tatt bilder til en hel utstilling og fotobok, vi hadde jobbet i studio i månedsvis. Jeg ville ikke spille på den utstillingen, men lot meg overtale. Og så ble jeg nervøs og full, idiotisk nok. Vodkaen tok overhånd.

800 mennesker har kommet for å se 12 svære portrett av Maya og høre henne spille i Oslo. Blant dem flere venner fra hjembygda Os, og mamma og pappa. Hun husker at hun ikke hadde lyd i monitoren, og at hun ikke begynte å synge da hun skulle.

– Jeg husker at musikken begynte, og så blir det svart til den er over. Jeg sang noen enkeltord, ellers bare sto jeg der. Jeg var så lei meg etterpå, jeg følte at jeg hadde ødelagt alt og mamma og pappa var der og.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Her er Maya Viks beste shoppingtips

I SALG PÅ FREDAG: Hele intervjuet med Maya Vik leser du i ukens utgave av KK - som er i salg fredag 12. april. Foto: KK
I SALG PÅ FREDAG: Hele intervjuet med Maya Vik leser du i ukens utgave av KK - som er i salg fredag 12. april. Foto: KK Vis mer

Utstillingen ble et vendepunkt


Hun betegner det som en blackout, men utrolig nok var det ingen som la merke til at hun nesten ikke sang. Hun var full og ukonsentrert, men ble oppfattet som cool.

Tilhørerne trodde sangen skulle være sånn – med svært sparsom vokal. Hun fikk til og med kommentaren «Fy faen så rått, du var helt steinkald!»

– Dagen etter skulle jeg fly til Nord-Norge, og VG skulle følge meg i et døgn. Jeg satt på flyet og tviholdt på engelen min og tenkte at om flyet mitt noen gang skal falle ned, kan det gjerne skje i dag. Jeg var helt ødelagt, jeg har ikke klart å snakke om dette før nå!, sier hun.

Etter den kvelden bestemte hun seg for at det var full skjerpings. Utstillingen ble et vendepunkt, og siden har hun gjort sitt beste. Alltid.

KK tok henne med tilbake til hjembygda Os for å snakke om solodebuten, oppveksten, karrieren, fremtidsplanene og, selvsagt – håret!

Les hele intervjuet i KK nr 15 som er i salg fredag 12. april!

Se musikkvideoen av «Oslo Knows» her:


LES OGSÅ: Lær Maya Viks beste sminketipsTekst av: Birgitte Hoff Lysholm

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer