BLE SYK AV PRESSET: I mange år levde Hanne Kristin Rohde med mobilen påslått og var tilgjengelig 24 timer i døgnet. Det ble til slutt for mye for henne. Foto: Geir Dokken / All Over Press Norway
BLE SYK AV PRESSET: I mange år levde Hanne Kristin Rohde med mobilen påslått og var tilgjengelig 24 timer i døgnet. Det ble til slutt for mye for henne. Foto: Geir Dokken / All Over Press Norway Vis mer

Kk Reportasje

- Jeg hadde hatt for mye press på meg over lang tid

Jobben som leder for volds- og seksualseksjonen i Oslo-politiet til slutt for mye for Hanne Kristin Rohde (52).

Publisert

Som leder for volds- og seksualseksjonen i Oslo-politiet kan du i teorien jobbe døgnet rundt. Du er aldri ferdig jobbet. Men Hanne Kristin Rohde (52) var kompromissløs: Hun ville også være mor og ektefelle, ikke bare leder. Og når familien trengte henne, gikk hun hjem.

- Men ofte buret jeg meg inne på kjøkkenet og satt i telefonen hele kvelden. Sånn sett kunne jeg like gjerne vært på jobb. Men jeg var der i hvert fall fysisk, sier Hanne Kristin Rohde.

Hun har nå permisjon fra jobben i politiet, og til sommeren skal hun bestemme seg for om hun går tilbake eller ei.

LES OGSÅ: Kommer de til å drepe oss?

Overveldende grusomt

Hanne Kristin var avdelingens ansikt utad. I store saker kunne det innebære 30 telefoner fra pressen på tre timer. Om hun jogget, dusjet eller sov – mobilen fulgte henne alltid.  Det var et krevende og hektisk, men akk så meningsfylt liv. Hun var med å oppklare de grusomste saker og ledet medarbeidere gjennom vanskelige etterforskninger.  

Noen ganger, for eksempel i saker hvor barn var blitt mishandlet av egne foreldre, kunne jobben føles overveldende grusom, men Hanne Kristine sa til seg selv at noen må gjøre dette arbeidet også.

- Og så må jeg understreke at jeg aldri var ute på åstedene. Jeg har stor respekt for dem som jobber med bevissikring og ser ofrene på nært hold. Jeg hadde faktisk mulighet til å skjerme meg, og se i bordet når de verste bildene ble lagt frem, sier Rohde.

LES OGSÅ: Stress like skadelig som røyking

Svimlet for henne

Tenkte du noen gang at jobben krevde mer enn den var verdt?

USIKKER PÅ FREMTIDEN: Hanne Kristin Rohde har ennå ikke bestemt seg for om hun går tilbake til lederjobben i politiet. Foto: All Over Press Norway
USIKKER PÅ FREMTIDEN: Hanne Kristin Rohde har ennå ikke bestemt seg for om hun går tilbake til lederjobben i politiet. Foto: All Over Press Norway Vis mer

- Nei, det føles meningsfylt å avdekke og forhindre tung kriminalitet. Og samholdet og entusiasmen blant medarbeiderne var helt unik.  Men jeg skjønte at jeg ikke kunne fortsette slik resten av livet.

Høsten 2012 skulle Hanne Kristin holde foredrag. Plutselig, mens hun sto der foran alle disse menneskene, svimlet det for henne. Hun ble akutt syk. Virus på balansenerven og krystallsyken.

På et øyeblikk snudde livet, fra full timeplan, til så å si ingenting. Bare sofa, små gåturer og hvile, hvile, hvile.

Tror du sykdommen var en reaksjon på ditt travle liv?

- Absolutt, jeg hadde hatt for mye press på meg over lang tid. Store saker, mediepress, syke barn – til sammen ble det for mye, sier Rohde.

Hele intervjuet med Hanne Kristin Rohde kan leses i KK 13, i salg fra 28. mars.

LES OGSÅ: Kollapset på morens stuegulv

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer