Kk Reportasje

- Jeg hadde hatt for mye press på meg over lang tid

Jobben som leder for volds- og seksualseksjonen i Oslo-politiet til slutt for mye for Hanne Kristin Rohde (52).

BLE SYK AV PRESSET: I mange år levde Hanne Kristin Rohde med mobilen påslått og var tilgjengelig 24 timer i døgnet. Det ble til slutt for mye for henne. Foto: Geir Dokken / All Over Press Norway
BLE SYK AV PRESSET: I mange år levde Hanne Kristin Rohde med mobilen påslått og var tilgjengelig 24 timer i døgnet. Det ble til slutt for mye for henne. Foto: Geir Dokken / All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som leder for volds- og seksualseksjonen i Oslo-politiet kan du i teorien jobbe døgnet rundt. Du er aldri ferdig jobbet. Men Hanne Kristin Rohde (52) var kompromissløs: Hun ville også være mor og ektefelle, ikke bare leder. Og når familien trengte henne, gikk hun hjem.

- Men ofte buret jeg meg inne på kjøkkenet og satt i telefonen hele kvelden. Sånn sett kunne jeg like gjerne vært på jobb. Men jeg var der i hvert fall fysisk, sier Hanne Kristin Rohde.

Hun har nå permisjon fra jobben i politiet, og til sommeren skal hun bestemme seg for om hun går tilbake eller ei.

LES OGSÅ: Kommer de til å drepe oss?

Overveldende grusomt

Hanne Kristin var avdelingens ansikt utad. I store saker kunne det innebære 30 telefoner fra pressen på tre timer. Om hun jogget, dusjet eller sov – mobilen fulgte henne alltid.  Det var et krevende og hektisk, men akk så meningsfylt liv. Hun var med å oppklare de grusomste saker og ledet medarbeidere gjennom vanskelige etterforskninger.  

Noen ganger, for eksempel i saker hvor barn var blitt mishandlet av egne foreldre, kunne jobben føles overveldende grusom, men Hanne Kristine sa til seg selv at noen må gjøre dette arbeidet også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer