Sosiale medier:

- Jeg hadde ikke kontroll

Ingvild (23) var på telefonen ni timer om dagen. Da skjønte hun at hun måtte ta grep.

AVHENGIG: Det ble en slags tvangstanke om at jeg alltid måtte oppdatere og jeg følte en trang til å vite hva alle andre gjorde. FOTO: Privat
AVHENGIG: Det ble en slags tvangstanke om at jeg alltid måtte oppdatere og jeg følte en trang til å vite hva alle andre gjorde. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Ingvild Sætre (23) er oppvokst med mor, far og tre eldre søstre i Austrheim utenfor Bergen. Hun studerer nå markedsføring ved Høyskolen Kristiania og hun har kjæreste. Ingvild forteller om det å være Generasjon Z og om hvordan avhengighet til internett førte til at hun mistet tilknytningen til den virkelige verden.

– Det begynte uskyldig. Helt til øynene plutselig var klistret til telefonen. Det utviklet seg fra å være noe morsomt og sosialt, til noe jeg plutselig ikke hadde kontroll over. Til noe som slukte tiden min. Til noe som gjorde at jeg følte meg usikker.

- Det utviklet seg til å bli noe jeg følte jeg trengte for å få bekreftelse. Likes. En falsk bekreftelse. Jeg hadde en gjennomsnittlig skjermtid på rundt ni timer daglig og en slags tvangstanke om at jeg alltid måtte oppdatere og jeg følte en trang til å vite hva alle andre gjorde, sier Ingvild.

Den nye måten å sosialisere på

Ingvild ble tidlig introdusert for sosiale medier. Som 12-åring lastet hun ned Facebook, der hun var en aktiv bruker og syntes det var gøy å oppdatere og holde seg oppdatert på hva vennene holdt med på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer