Linda Johansen:

- Jeg hadde ikke skuldre til å bære det mer

For tre år siden flyttet Linda Johansen hjem til foreldrene sine. Hun var blakk – og fullstendig utslitt.

LINDA JOHANSEN: – Jeg følte at alle kunne se at jeg hadde tapt, og at jeg i en alder av 47 år hadde flyttet hjem til foreldrene mine, forteller Linda Johansen til KK. FOTO: Astrid Waller
LINDA JOHANSEN: – Jeg følte at alle kunne se at jeg hadde tapt, og at jeg i en alder av 47 år hadde flyttet hjem til foreldrene mine, forteller Linda Johansen til KK. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 21. mai 2015 sender Linda Johansen en tekstmelding til foreldrene sine der hun spør: «Det er litt vanskelig nå, kan jeg komme og bo hos dere en stund?» Hun trenger trygghet, mat på bordet og en seng der hun håper hun skal klare å sove igjen. Hun er 47 år og vil bare hjem. Til mamma og pappa.

Det er bare tre år siden kosmetikkgründeren var på sitt livs bunnpunkt. Hun vet alt om å reise seg igjen.

Finansavisen Kapital har nettopp publisert en artikkel om Lindas snuoperasjon og vellykkede salgstall der omsetningen er femdoblet da vi møter henne i en nybygget funkisvilla på Kolbotn. Her bor hun i dag med mannen Timm og hans tre tenåringssønner som hun er bonus-mamma for. Hun møter oss sommerbrun etter en ferie til Hellas med mannen som hun møtte da selvtilliten var i ferd med å stable seg på beina igjen.

Tilværelsen i dag er en total kontrast til den perioden da hun knapt våget å se mennesker i øynene og bare ville hjem. Hjem til det eneste stedet i verden som kjentes trygt. Barndomshjemmet, som ligger bare noen kilometer unna den arkitekttegnede funkisvillaen med takterrasse og utsikt til Oslofjorden og Holmenkollen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.