Lavt stoffskifte:

– Jeg hadde klippekort på legevakta og spiste antibiotika som sukkertøy

Lill Jeanette Holmen er ikke helt som andre 27 åringer. Når vennene samles ute og har det gøy, er Lill hjemme og sover.

UTMATTET: Da Lill Jeanette ble 13 år, fikk hun brått trang til å sove døgnet rundt. Mye mer enn andre tenåringer. FOTO: Privat
UTMATTET: Da Lill Jeanette ble 13 år, fikk hun brått trang til å sove døgnet rundt. Mye mer enn andre tenåringer. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Lill Jeanette Holmen (27) brukte nesten seks år til sammen på første og andre klasse på videregående, og klarer ikke å være i jobb. Hun blir veldig fort sliten og sover mye.

Selv om hun får medisiner, er Lill langt fra frisk. Hun vil allikevel ikke gi opp, men håper hun kan bli så bra at hun kan jobbe litt.

Om og når det eventuelt skjer, vet verken legene eller Lill.

Klippekort på legevakta

Lill vokste opp med to friske storebrødre, mamma og pappa. I 2007 flyttet familien fra Sarpsborg til Bergen, der Lill nå bor hos sin far.

– Det begynte da jeg var 13 år og fikk en enorm trang til å sove, helst døgnet rundt. Dessuten var jeg fryktelig mye syk og hadde stort fravær på skolen. Heldigvis var de ikke så strenge da, og jeg klarte meg bra faglig, sier Lill.

– Jeg fikk ikke fastlege før jeg var 16 år, så foreldrene mine tok meg med til Volvat i Bergen. Der tok jeg haugevis av prøver, inkludert stoffskifteprøve.

Lill forteller at det etter legesjekken kom et brev i posten med beskjed om at hun burde ta ny stoffskifteprøve. 13-åringen ante ikke hva stoffskifte var, og tenkte at det sikkert ikke var så nøye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer