Birgit Skarstein:

– Jeg hadde nesten ikke tid til å bearbeide alt det vonde

I fjor mistet hun en nær venninne i en ulykke, bonussøsteren fikk kreft, og det ble slutt med samboeren. Da røynet det på selv for Birgit Skarstein.

– Å ikke ligge familien
min til last var noe jeg
tenkte mye på i den
første tiden etter
ulykken, sier Birgit.
Bluse og skjørt fra Line
of Oslo og støvletter
fra Nly Shoes. FOTO: Astrid Waller
– Å ikke ligge familien min til last var noe jeg tenkte mye på i den første tiden etter ulykken, sier Birgit. Bluse og skjørt fra Line of Oslo og støvletter fra Nly Shoes. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Det var ikke dette hun hadde sett for seg. Hun som kunne bære hva det måtte være på de sterke skuldrene sine, og som folk flest assosierte med «hun som alltid smiler». Nå satt hun i isolasjon etter å ha blitt sendt hjem fra treningsoppholdet med rolandslaget i Portugal på grunn av koronaepidemien, og hun kjente at alt det vonde som hadde hendt denne høsten, som hun hadde stått i, taklet, forsøkt å legge bak seg, plutselig kom tilbake og tvang henne til å kjenne etter. Og det kjentes ikke godt. Det kjentes tomt.

– Det var en tøff høst. Jeg mistet en nær venninne i en ulykke, bonussøsteren min fikk kreft, og så ble det slutt med samboeren. Alt i løpet av et par måneder.

Birgit Skarstein, for tiden verdens beste para-roer, nest beste para-langrennsutøver og for øyeblikket deltaker i glitterinfernoet «Skal vi danse», smiler ikke. De brune øynene ser alvorlige ut. Hun ser vekk fra kameraet på ­pc-en et øyeblikk. Ja, for det er slik vi gjennomfører intervjuet. Birgit på et treningsrom på toppidrettssenteret, og undertegnede trygt plassert på hjemmekontor. Smitte­vernreglene er strenge, men Birgit begynner å venne seg til unntakstilstanden med avstand, isolasjon og få folk å klemme på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer