Debra Jeter

«Jeg har akkurat drept barna mine»

Amerikanske Debra Jeter (33) lokket tenåringsdøtrene sine med på en overraskelse. Det endte i et mareritt på en forlatt gård.

DEBRA JETER: Debra Jeter ringte selv til nødetatene for å fortelle at hun hadde drept barna sine. Foto: Skjermdump Youtube
DEBRA JETER: Debra Jeter ringte selv til nødetatene for å fortelle at hun hadde drept barna sine. Foto: Skjermdump Youtube Vis mer
Publisert

Debra Janelle Jeter (60) fra Georgia i USA sjokkerte en hel verden da hun sommeren 2009 ringte til nødetatene og fortalte at hun nettopp hadde drept sine egne barn, Kiersten (13) og Kelsey (12).

I løpet av samtalen den da 33 år gamle moren hadde med nødetatene, kom det frem at Kiersten fortsatt var i live. Selv om Debra selv var sykepleierstudent, nektet hun å hjelpe datteren som var i ferd med å blø i hjel grunnet skadene hun var blitt påført, skriver Briefly.

Kun noen uker før tragedien, hadde Debras ektemann, Lester, sagt at han ville skilles. Dette førte til at Debras verden raste sammen, og hun forsøkte å ta sitt eget liv – foran døtrene sine.

Etter hendelsen fikk Debra hjelp til å ta hånd om sin psykiske helse. Lester søkte om besøksforbud, da han var redd for at Debra ville skade barna.

Til tross for dette, mente retten at Debra kunne besøke barna sine, uten oppsyn, mindre enn tre uker etter at besøksforbudet ble opphevet. Hun skal ha hentet døtrene hos pappaen deres, og sagt at hun hadde en overraskelse til dem.

Ble brutalt angrepet

Barna skal ha vært glade for å se moren sin, og de gledet seg til å tilbringe tid med henne.

Debra kjørte dem til et forlatt gårdsbruk. Da alle tre var inne i huset, tok hun frem en kniv og angrep Kiersten. Kiersten skal ha ropt på lillesøsteren sin og bedt henne om å løpe, men da angrep Debra henne også. Kiersten prøvde å beskytte Kelsey, men da ble hun knivstukket i ryggen av moren sin.

Debra drepte Kelsey ved å kutte strupen hennes med kniven, før hun forsøkte å gjøre det samme med Kiersten. Men utrolig nok overlevde hun, og tryglet moren om å ringe til ambulansen.

Det skal ha tatt litt tid før Debra ringte til nødetatene. «Jeg har akkurat drept barna mine», sa hun, kaldt og kontrollert. Det var ingen anger å spore i stemmen hennes. Hun forklarte videre at den ene datteren var død, mens den andre fortsatt var i live.

«En av dem lever fortsatt, skynd dere» sa hun videre. «Hun ber om å bli reddet, og jeg kan ikke håndtere det. Det har gått lang tid».

Da politi og ambulanse var på plass, ble Debra umiddelbart arrestert. Kiersten ble kjørt til sykehus, og hasteoperert. Hun overlevde tross de alvorlige skadene hun var blitt påført.

Motivet for drapet

Debra ble dømt for mord og mordforsøk, og erkjente seg skyldig i anklagene. Ved å godta livstid i fengsel, uten prøveløslatelse, unngikk hun dødsstraff. En del av avtalen var at datteren som overlevde det brutale angrepet, ikke ble nødt til å vitne i retten.

Mange lurer nok på hvorfor Debra ønsket å drepe sine egne døtre. Hun skal angivelig ha fortalt eksmannen at det var på grunn av skilsmissen og at han ønsket foreldreretten. Hun ønsket ikke at barna skulle oppleve den smerten – det var hennes måte å spare dem for lidelse.

Det har vært spekulasjoner rundt hvorvidt Debra fortsatt lever. Noen har hevdet at hun har begått selvmord i fengselet, men det finnes ikke bevis på det.

Slik går det med Kiersten

Kiersten, som overlevde, har siden den skjebnesvangre dagen i 2009 levd et liv under radaren, borte fra medias oppmerksomhet.

På Facebook-profilen hennes står det: «Jeg setter stor pris på de fine tingene dere skriver til meg, men hvis dere kun kjenner til meg fordi dere har funnet historien min på YouTube eller et annet sted, vær så snill og ikke send meg meldinger eller venneforespørsler. Respekter privatlivet mitt, vær så snill».

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer