Jorun Stiansen:

– Jeg har aldri følt behov for å oppsøke moren min

Jorun Stiansen er stolt av sin biologiske mor som forlot henne da hun bare var noen dager gammel. Men for henne er det uansett Else som er mamma.

JORUN STIANSEN: – Jeg tenker at hun må ha vært veldig glad i meg. At hun gjorde det av kjærlighet. Men det må ha vært tøft for henne, sier Jorun om sin biologiske mor. FOTO: Truls Qvale
JORUN STIANSEN: – Jeg tenker at hun må ha vært veldig glad i meg. At hun gjorde det av kjærlighet. Men det må ha vært tøft for henne, sier Jorun om sin biologiske mor. FOTO: Truls Qvale Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er 19. mai 2005, og 21 år gamle Jorun fra Vennesla vinner «Idol»-finalen hårfint foran Tone Damli Aaberge. Nesten halvannen million tv-seere hørte Jorun framføre «This is the night». Deretter fulgte en virvelvind av arrangementer og sceneopptredener. Alle ville ha en bit av den freske artisten som snakker rett fra levra – på usminket venndølsk. Hjem til den lille industribygda et par mil nord for Kristiansand kommer hun sittende på kalesjen til en Ford Mustang kabriolet. Nesten 5000 mennesker hyller henne på vei til musikkpaviljongen midt i bygda.

Deretter følger platekontrakt og en singel som går rett til topps på VG-lista. «Unstable» skal vise seg å bli akkurat det – ustabil. Plata får lunken mottakelse av anmelderne, men elskes av folk flest. Neste plate blir det ikke noe av. Jorun prøver seg som programleder. Heller ikke det blir den voldsomme suksessen «Idol»-seieren bar bud om, og etter et par–tre år som fulltidsartist og programleder trekker hun seg tilbake fra kjendislivet.

I fjor høst var hun offisielt tilbake på scenen – og i avisoverskriftene. Energibomba, nå trygt i 30-årene, markerte seg sterkt i «Skal vi danse». Spesielt i de latinamerikanske dansene var hun på hjemmebane, bokstavelig talt. Siden har hun jobbet hardt med prosjekter – både noen som er blitt lansert og noen som ligger klare til «utskyting».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer