Ingeborg Senneset

- Jeg har aldri følt meg mer som meg selv, enn det jeg gjør nå

Da Ingeborg Senneset skulle møte flørten hun hadde chattet med i seks måneder, opplevde hun noe helt uventet - rent fysisk.

INGEBORG SENNESET OG JIMMY ØIEN: Ingeborg og Jimmy, sammen med hunden deres, Lucky. Foto: Ida Bergersen
INGEBORG SENNESET OG JIMMY ØIEN: Ingeborg og Jimmy, sammen med hunden deres, Lucky. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange sier at den store kjærligheten dukker opp når du minst venter det. Hvor sant det er, kan diskuteres, men for Ingeborg Senneset og Jimmy Øien, stemmer det veldig bra.

Ingen av dem hadde et ønske om kjæreste. Men ved en tilfeldighet kom Ingeborg over Jimmys Instagram-profil, og hun ble umiddelbart nysgjerrig på ham. Hun så at han virkelig brant for det han holdt på med – han var engasjert og annerledes. Hun klikket på «følg»-knappen, og Jimmy begynte å følge henne tilbake.

I NRK-podkasten «Hvordan møttes dere?» deler paret hvordan det hele startet. Ingeborg forteller at hun la ut mange stories på Instagram i et håp om at Jimmy skulle like og kommentere. Hun er ikke typen som sender fremmede meldinger. Men da Jimmy postet en story om noe hun holdt på å skrive en artikkel om til Aftenposten, klarte hun ikke å dy seg. Det falt så naturlig. Og da var praten i gang.

Ble besatt

Ingeborg og Jimmy kjøpte leilighet sammen i Gamlebyen i Oslo, for halvannet år siden – omtrent ett år etter at de ble et par. Da KK kommer på besøk, er det først bullterrieren Lucky som kommer vaggende med en logrende hale, før Ingeborg viser vei inn til stua.

Hun og Jimmy ble kjent da pandemien gjorde sitt inntog. Det var en veldig spesiell tid, hvor de fleste plutselig hadde mye tid til overs.

- Jeg husker hvor besatt jeg ble av Jimmy i starten. Jeg synes synd på vennene mine som måtte høre på alle mine spørsmål om hvorvidt han var interessert eller ikke. Om han så alt jeg postet, betydde det at han var interessert? De sa ja, og gira meg opp altfor mye, sier hun med en latter.

Samtalen pågikk lenge. Faktisk tok det et halvt år før de i det hele tatt møttes.

- Det er veldig merkelig. Jeg er ikke en person som pleier å chatte så mye med folk, så jeg vet ikke hvorfor det ble sånn, sier Jimmy, som sitter ved siden av Ingeborg i sofaen i den lyse stua. Lucky ligger i sengen sin på gulvet og tar seg en lur.

- Jeg hadde en magefølelse som gjorde at jeg ble veldig interessert i Jimmy. Jeg har aldri hatt det sånn med noen, noen gang. Det var fremmed for meg. Skummelt og rart, sier Ingeborg.

Hun rynker litt på nesa. De ser på hverandre og ler litt. Ingen av dem klarer helt å sette ord på hva det var, men kanskje de er beviset på at kjærlighet ved første blikk faktisk eksisterer.

MERKELIG: Både Ingeborg og Jimmy synes det er rart å tenke på hvor interessert de ble i hverandre, uten at de hadde møttes. Foto: Ida Bergersen
MERKELIG: Både Ingeborg og Jimmy synes det er rart å tenke på hvor interessert de ble i hverandre, uten at de hadde møttes. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Må brenne for noe

Ingeborg og Jimmy er på mange måter veldig forskjellige, men likheten er at begge virkelig engasjerer seg i det de holder på meg. Og det brennende engasjementet, er noe begge verdsetter høyt i en partner.

- Jeg liker ikke folk som ikke brenner for noe, det er i mine øyne kjedelige folk. Det er ikke så viktig at vi interesserer oss i de samme tingene, men bare å drive med noe og ha noe på agendaen, synes jeg er veldig tiltrekkende, forklarer Jimmy.

Han visste svært lite om Ingeborg på forhånd. Men da praten var i gang, begynte han å sjekke hvem hun faktisk er, og interessen vokste. Men det tok et halvt år før Jimmy faktisk ba Ingeborg på date. De skulle møtes på en restaurant, men problemet var at Jimmy hadde bommet på datoen. Han trodde de skulle møtes neste dag, helt til en melding fra Ingeborg tikket inn.

- Jimmy rakk ikke å grue seg. Jeg hadde både gruet og gledet meg hele dagen. I et halvt år hadde jeg lurt på hvem denne personen var, og lurt på mange rare ting. For eksempel om han var høy eller lav. Noe jeg ikke bryr meg om, men det er jo sånne ting man tenker på, forteller Ingeborg.

Første date

Da Ingeborg gikk mot restauranten, så hun en mann som reiste seg opp, vinket og ga henne et lite nikk. Der var mannen hun hadde chattet med i et halvt år. Men det eneste Ingeborg klarte å tenke på, var å gå normalt.

- Jeg var så stressa at jeg faktisk ikke visste hvordan jeg skulle gå. Jeg prøvde å plassere den ene foten foran den andre, men det ble veldig avansert. Som om jeg var skikkelig full og ble bedt om å gå på en linje. Jeg tenkte så hardt over det, og jeg skjønner at det så helt dustete ut. Og det var ikke fordi jeg prøvde å være kul, jeg prøvde bare å komme frem til bordet.

Begge to ler godt. Da Ingeborg omsider fikk satt seg ned ved bordet, ble hun lettet over at personen som satt foran henne var akkurat slik hun hadde trodd. Og enda bedre – da han ikke lenger kun var inni telefonen.

Daten gikk over all forventning. Til og med da en fremmed mann kom bort til bordet for å fortelle Ingeborg at hun skriver så bra.

- Jeg tenkte: Herregud, det må virke som at jeg har betalt han for å komme bort. Jeg ble veldig spent på hvordan Jimmy ville reagere på det. Han bare hørte på, og da fyren gikk, sa han at han syntes det var skikkelig kult. Og sånn er Jimmy. Han er en person som heier på alle – han ønsker at alle skal lykkes, at alle skal skinne. Til og med folk i konkurrerende restauranter. Det er en kul egenskap, skryter Ingeborg.

VELLYKKET: Parets første date gikk over all forventning, til tross for at det var mye nerver i bildet. Foto: Ida Bergersen
VELLYKKET: Parets første date gikk over all forventning, til tross for at det var mye nerver i bildet. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Tidligere forhold

Både Ingeborg og Jimmy har vært i forhold tidligere. Men ingenting er i nærheten av deres relasjon. Jimmy prøver å sette ord på det:

- Jeg vet ikke hvorfor – vi bare har det utrolig gøy og fint sammen. Vi kan være oss selv. Det er klisjé å si, men jeg føler virkelig det. Jeg har aldri følt meg mer som meg selv, enn det jeg gjør nå, etter at vi ble sammen.

- Det var veldig fint sagt, sier Ingeborg, nesten litt pinlig berørt.

- Jimmy er veldig rar, da. Noe som er bra, for jeg kjeder meg med normale folk.

Ingeborg forteller videre at hun har vært i både gode og dårlige relasjoner. At hun har funnet noen som passer perfekt, på papiret. Men likevel fungerte det ikke, og hun hadde sett for seg å bo alene. Nå klarer hun knapt å være borte fra samboeren ett døgn.

- Jeg har aldri vært forelsket, og det visste jeg ikke, inntil jeg traff Jimmy. Da jeg møtte han, skjønte jeg hva det er. Og det å være forelsket, er å være helt idiot, har jeg funnet ut. Jeg klarer ikke å tenke klart, eller være rasjonell. Jeg kan gråte av alt mulig. Og for første gang har jeg opplevd å bli skikkelig sjalu, noe jeg aldri før har vært, sier hun.

- Hva skjedde da du opplevde å bli sjalu for første gang?

- Det var en veldig rar følelse, som jeg ikke klarte å identifisere først. Men det var da Jimmy fikk en melding, midt på natta, av en jente som hadde et utrolig fint navn. Det er det mest sexy navnet jeg vet om på jord, og inni hodet mitt var det helt krise.

Ingeborg visste at det ikke angikk henne – de var ikke engang blitt et par på det tidspunktet. Jimmy skjønte at hun ikke likte det, og spurte rett ut om hun ble sjalu. Noe Ingeborg nektet for, men det var ikke mulig å skjule.

- Det viste seg at det bare var en venninne. For meg var det veldig deilig at Jimmy lo det bort. Ikke for å bagatellisere, men noen følelser er ekstremt irrasjonelle, så da er det fint å kunne le det vekk. For min frykt var jo totalt ubegrunnet – det var bare et skikkelig fint, sexy navn, liksom.

- Absurd opplevelse

Ingeborg forteller at hun har hatt flere aha-opplevelser de siste årene, etter at hun ble sammen med Jimmy.

- Å oppdage at det går an å lade opp sammen med noen, er en absurd opplevelse for meg. Jeg er veldig glad i å tilbringe tid med venner og familie, men jeg må lade opp alene. Plutselig fant jeg ut at det er mulig å møte et menneske som får hjertet mitt til å slå saktere. Det er veldig rart, sier hun, og fortsetter:

- Jeg tror ikke på skjebnen, Gud, kollagenpulver og sånt shit, men nå er jeg nesten der at jeg tror det finnes noen som er ment for hverandre.

Ingeborg trodde oppriktig hun skulle være singel resten av livet, fordi hun ønsket og følte et behov for å være alene.

- Nå skjønner jeg at jeg ikke kan være uten. Jeg kan være uten et forhold, men ikke uten Jimmy. Om han dør, blir jeg alene for alltid, føles det som.

Verdens dyreste leilighet

Etter at Ingeborg og Jimmy hadde hatt sin første date, møttes de hyppig. Jimmy bodde med en kompis på Tøyen, mens Ingeborg bodde i en leilighet alene på Grünerløkka. Jimmy nærmest flyttet inn hos henne ganske raskt, og etter to måneder ble de et par.

Hverdagen var ganske annerledes, på grunn av lockdown, men de fikk i det minste tid til å bli ordentlig kjent.

Ingeborg forteller at leiligheten til Jimmy sannsynligvis er den dyreste noen har leid noensinne.

- 12.000 kroner i måneden i ett år hvor du sov der kanskje fire netter, sier hun lattermildt.

- Ja, men det var verdt det. Det resulterte i dette, sier Jimmy, og legger til:

- Det var viktig for meg å ha et sted hvor jeg kunne trekke meg tilbake. Hadde jeg følt at jeg var oppå, eller i veien for Ingeborg, hadde det vært kjipt. Å vite at jeg kunne reise hjem ved behov, var en nødvendighet for meg.

INTENSIVT: Da Ingeborg og Jimmy først møttes, var de sammen nesten hele tiden. Foto: Ida Bergersen
INTENSIVT: Da Ingeborg og Jimmy først møttes, var de sammen nesten hele tiden. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Konfliktsky

Det virker som at det kun er harmoni i heimen. Og når jeg spør om de noen gang krangler, må begge tenke noen sekunder.

- Ingeborg tror vi har kranglet, sier Jimmy, og Ingeborg ler godt.

- Åh, ja. Jeg kan være veldig fortvilet over at vi har kranglet, så kommer Jimmy tilbake, like blid, og lurer på hva som er galt.

For selv om Ingeborg er en samfunnsdebattant, og gjerne kan stille kritiske spørsmål til statsministeren, er hun veldig konfliktsky på privaten.

- Å ta opp ting mellom oss to, som gjør at jeg får vondt i magen, er vanskelig for meg. Men stort sett er det veldig harmonisk mellom oss. Og det er bra, for det er ikke så mye som er harmonisk inni meg – det er mye jeg strever med, sier Ingeborg.

Spiseforstyrrelser

Ingeborg har slitt med spiseforstyrrelser i veldig mange år. Hun har et anstrengt forhold til mat, og mat er Jimmys store lidenskap.

- Jeg er egentlig veldig glad i mat, men jeg kan få en skikkelig sperre for enkelte ting, og sliter mye med selvbildet. Det å være med folk som ikke forholder seg til mat på noen annen måte enn at det er mat, er veldig deilig, og det smitter over på meg. Jeg får pushet grensene litt. Om mitt hode skulle vært førende for hvordan vi lager mat, ville det blitt utrolig kjedelig. Men Jimmy klarer å gjøre mat til kos, sier hun.

Som regel spiser paret middag sammen, men det hender at Ingeborg har mye å tenke på, og er på et litt dårlig sted, og da kan hun bli oppgitt om Jimmy begynner å snakke om middag allerede på morgenkvisten.

- Da lager jeg middag til meg selv den dagen, så kan Ingeborg spise det hun er trygg på, sier Jimmy.

- Synes du det er kjipt?

- Nei, egentlig ikke. På en måte er det sikkert litt kjipt, men jeg tenker at sånn er det bare, og det plager meg overhodet ikke, svarer Jimmy.

- Jeg har vært så redd for at det skal plage Jimmy, og det er jeg fortsatt. I dårlige øyeblikk kan jeg tenke at vi aldri kommer til å kose oss med en pizza sammen, sier Ingeborg.

Jimmy bekrefter at den pizzaen sitter langt inne, men at det ikke er så problematisk: Det blir bare mer pizza på han.

- Jimmy tenker sikkert at hun med det sexy navnet spiser pizza, og at det hadde vært mye bedre, sier Ingeborg lattermildt.

For selv om Ingeborg har kommet en vanvittig lang vei de siste 10 årene, kan hun fortsatt kjøre seg fast i destruktive tanker.

- Jeg prøver å tenke på hvor langt jeg har kommet, men jeg måler meg ikke ut ifra det – jeg sammenligner meg med dem som er rundt meg. Men først og fremst er jeg vanvittig heldig som er sammen med en som er så god til å lage mat. Det er ikke bare en spiseforstyrrelse jeg har, jeg er også litt evneveik, sier Ingeborg, og innrømmer at hun har klart kunststykket å brenne et kokt egg.

Irritasjonsmoment

- Er det noe dere gjør som irriterer den andre?

- Jimmy blir helt sprø når jeg begynner med noe som helst på kjøkkenet. Og det skjer gjerne når han holder på med noe, slik at jeg forstyrrer arbeidsroen, sier Ingeborg.

- Når jeg lager mat med de andre kokkene, og det ikke er så veldig god plass, blir det som en slags dans: Vi er aldri i veien for hverandre. Men når Ingeborg og jeg står på kjøkkenet, og hun skal kutte en tomat, klarer hun å stå i veien på alle mulige måter. Det er sykt irriterende faktisk, sier han med en liten latter.

- Det er veldig gøy å se på Jimmy på jobb – de er 10 personer som kokkelerer, og det går så sømløst. Når det bare er oss to, føler jeg meg som Shrek som kommer deisende inn på kjøkkenet. Og selv om Jimmy gjør alt han kan for å skjule at han blir irritert, kan jeg føle at det koker inni han.

Innmari stolt

Ingeborg har delt mye om at Jimmy har hatt positiv effekt på henne. Og det går andre veien også, skal vi tro han.

- Jeg lever og jobber som kokk, og har ikke pleid å henge med på det alle andre følger med på. Men nå har jeg blitt en nyhetsrytter – plutselig får jeg med meg hva som skjer utenfor kjøkkenet.

Jimmy føler at de utfyller hverandre godt: Ingeborg er en veldig forsiktig person, og han er rake motsetningen.

- Noen ganger burde jeg tenkt meg mer om, og noen ganger burde Ingeborg gitt mer faen. Møter vi hverandre på halvveien, er det veldig bra, forklarer Jimmy.

- Jeg er innmari stolt av Jimmy. Han er så dyktig, og hevder seg internasjonalt i noe som er ekstremt vanskelig. Samtidig er han så ydmyk. Det er et sånt menneske jeg synes det er kult å være med. Om du bor sammen med noen du ikke synes er så kul, tror jeg at du får det ganske dårlig. Det er digg å være skikkelig fan av den du bor sammen med, sier Ingeborg, og Jimmy nikker samtykkende.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer