Linn Skåber

- Jeg har aldri sett på brudd som et nederlag

Etter fem år er den folkekjære skuespilleren Linn Skåber (51) singel igjen.

LINN SKÅBER: Den populære skuespilleren og komikeren Linn Skåber er blitt singel igjen, etter fem år i forhold med bassist Simon Malm. Her fra et intervju med Dagbladet i forbindelse med boken «30 dager i april», som Linn skrev i 2020. FOOTO: Jørn H Moen / Dagbladet
LINN SKÅBER: Den populære skuespilleren og komikeren Linn Skåber er blitt singel igjen, etter fem år i forhold med bassist Simon Malm. Her fra et intervju med Dagbladet i forbindelse med boken «30 dager i april», som Linn skrev i 2020. FOOTO: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Publisert

I podkasten Ida med hjertet i hånden, der Ida Fladen (35) snakker med ulike mennesker om kjærlighet og relasjoner, åpner skuespiller Linn Skåber (51) opp om bruddet med samboeren Simon Malm (48).

Hun avslører at hun har vært singel i et halvt år, etter at det fem år lange forholdet tok slutt på tampen av 2020.

- Jeg har aldri sett på det som et nederlag dersom det hadde blitt slutt. Aldri. Det er det siste jeg har tenkt. Det er ikke alltid sånn at man har valgt at det skal skje, men når det først har skjedd tenker jeg at «ja ja, da fikk jeg heller mange flere begynnelser» - ikke bare én som man blir skålt for på slutten av livet, sier Linn i podkasten.

På spørsmål fra Ida Fladen om hvordan hun bearbeider kjærlighetssorgen, forklarer Linn at hun har snakket om bruddet, både med seg selv og med venner, som en del av prosessen.

ÅPNER OPP: Linn Skåber er gjest hos Ida Fladen, i podkasten som ble sluppet 12. mai 2021. FOTO: NTB
ÅPNER OPP: Linn Skåber er gjest hos Ida Fladen, i podkasten som ble sluppet 12. mai 2021. FOTO: NTB Vis mer

Hun beskriver kjærlighetssorgen som om alle snorene i et tau, som er bundet sammen, står til alle retninger, og at man ikke får bundet dem sammen igjen.

- Man forstår ikke hvorfor dette skjedde, og inni seg lager man en slags forklaring på det. Det kan gjøre det lett, men også vanskelig, og da kan det være greit å ha venner eller profesjonelle å snakke med. Bare for å få oppsummert livet sitt, forklarer Linn til Ida.

Redd hun er blitt for sterk

Linn har selv benyttet seg av psykologhjelp, også etter at hun mistet foreldrene Willy og Ragnhild med et par års mellomrom i 2014 og 2016.

- Når man har mistet såpass mange som jeg har gjort, vet man at man på en måte kommer videre. Jeg er vant til å redde meg selv i situasjoner. Det er jeg litt redd for, faktisk, for når man kommer i et slags krisemodus, er det av og til at krisen tar meg. Jeg har kommet meg ovenpå, og da har det hendt at jeg er redd for at jeg er blitt for sterk.

MISTET BEGGE FORELDRENE: Enebarnet Linn Skåber mistet faren Willy i 2014 og moren Ragnhild i 2016. De hadde et svært nært forhold. Her fra et arrangement i 2008. FOTO: Sara Johannessen Meek / NTB
MISTET BEGGE FORELDRENE: Enebarnet Linn Skåber mistet faren Willy i 2014 og moren Ragnhild i 2016. De hadde et svært nært forhold. Her fra et arrangement i 2008. FOTO: Sara Johannessen Meek / NTB Vis mer

Til Ida forteller Linn at hun ikke er av typen som hopper inn i et nytt forhold, og at hun trenger tid på å bearbeide kjærlighetssorgen - men hun erkjenner likevel at hun elsker å være forelska.

- Jeg har vært veldig mye singel, og det har vært ganske fint, men så elsker jeg å være forelska! Det rare med forelskelse er jo at det kommer som julekvelden på kjerringa. Nå er det så utenkelig for meg, at jeg husker ikke hvordan det er å være forelska.

Første kjærlighetserklæring

Linn har tidligere åpnet opp til KK om at hun og ekskjæresten Simon fikk et nært og tett bånd tidlig i deres relasjon, da moren Ragnhild døde kort tid etter at de ble sammen.

– En stund etter av vi var blitt sammen, sa Simon: «Ja, ja, vi fikk ingen fødsel, men vi fikk veldig mye død.» Det er veldig sterkt å få det båndet så tidlig i et forhold. Jeg husker at jeg hadde bestilt en tur til La Gomera for Niels og meg, og da mamma ble syk, sa jeg til Simon at jeg måtte avbestille, men han svarte: «Jeg skal passer på moren din». Det var hans første kjærlighetserklæring til meg. Han var hos mamma på sykehuset hver dag, og hentet TV til henne så hun hadde noe å gjøre.

– Så ja, vi fikk ikke fødsler, men vi fikk veldig mye død. Det er en fin ballast det også.

Linn Skåber har sønnen Niels (19) fra forholdet med Atle Halstensen (53).

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer