Cerebral parese

- Jeg har aldri tvilt på evnen min til å være mamma

Da Jenny Larsson ble født, ble hun rammet av oksygenmangel som førte til en hjerneskade. Hun fikk diagnosen dyskinetisk cerebral parese.

CEREBRAL PARESE: Da Jenny Larsson ble født, ble hun rammet av oksygenmangel som førte til en hjerneskade. Hun fikk diagnosen dyskinetisk cerebral parese. Foto: Jeanette Dahlström
CEREBRAL PARESE: Da Jenny Larsson ble født, ble hun rammet av oksygenmangel som førte til en hjerneskade. Hun fikk diagnosen dyskinetisk cerebral parese. Foto: Jeanette Dahlström Vis mer
Publisert

Storesøster Astrid på to og et halvt år har akkurat blitt hentet i barnehagen, mens lillebror Gösta, som ble født midt på sommeren, har vært og fått vaksine. Akkurat nå har Jenny foreldrepermisjon og forklarer at det var en stor omstilling å bli tobarnsmor.

- Det er mye arbeid å få hverdagen til å gå opp, holde begge barna i aktivitet og håndtere trassalderen som akkurat har dukket opp. Samtidig er det jo helt fantastisk.

Å bli mamma var aldri en selvfølge for Jenny. Da hun ble født, ble hun rammet av oksygenmangel som førte til en hjerneskade. Hun fikk diagnosen dyskinetisk cerebral parese, en bevegelseshemning som innebærer at hun har ufrivillige rykninger i kroppen. Det påvirker mest hendene hennes og talen.

- I tenårene var det vanskeligere for meg å finne en kjæreste enn det var for venninnene mine. Jeg tenkte at jeg kanskje aldri kom til å finne noen, og at jeg kanskje måtte adoptere eller være fosterforelder i stedet. Jeg har alltid visst at jeg ville ha barn, og jeg har aldri tvilt på evnen min til å være mamma, sier Jenny bestemt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer