Kompani Lauritzen

– Jeg har alltid levd etter innstillingen om at det meste er mulig

Fire år etter en dramatisk fallskjermulykke, vant sørlendingen bronse i OL i 1984. Dag Otto Lauritzen elsker å vise at man kommer langt med å være sterk i troen. Og faren har vært hans største motivator.

OBERST LAURITZEN: I høstens sesong av Kompani Lauritzen møter vi tolv unge voksne som sliter med overgangen til voksenlivet. Selv tror programleder Dag Otto Lauritzen at det meste er mulig, etter en oppvekst der det definitivt ikke ble sydd puter under armene på han og søsknene. Foto: NTB
OBERST LAURITZEN: I høstens sesong av Kompani Lauritzen møter vi tolv unge voksne som sliter med overgangen til voksenlivet. Selv tror programleder Dag Otto Lauritzen at det meste er mulig, etter en oppvekst der det definitivt ikke ble sydd puter under armene på han og søsknene. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Livet har gitt eksproffsyklist Dag Otto Lauritzen fart på hjulene. Den særdeles spreke 66-åringen er mer aktiv enn noensinne. I det ettermiddagssolen er i ferd med å senke seg på Fornebu utenfor Oslo, lyser obersten fra «Kompani Lauritzen» opp med sitt gode humør da vi møtte han tidligere i år.

– I morgen skal jeg og kona til Spania med et vennepar. Det blir noen dagers hyggelig avbrekk med sol, mat og fine sykkelturer, før nye TV-opptak venter her i Norge, forteller den joviale sørlendingen.

Tidlig krøkes

På TV 2 prøver Dag Otto å formidle til deltakerne i «Kompani Lauritzen» at mestring er for alle. Selv lærte han tidlig at skulle man komme seg fra A til B var det bare å tråkke til. Pappa Rolf Lauritzen var en god veiviser for sønnen. Alt kunne man klare – uansett alder og størrelse.

Selv satte Rolf datteren Heidi bakpå sin egen sykkel, mens lille Dag Otto på 10 år syklet selv – og så gikk turen de nær fem milene til Kristiansand for besøk hos besteforeldrene. Etterpå var det fem mil tilbake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer