Tinder-svindleren:

– Jeg har alltid likt det gode liv, jeg skal ikke lyve

Dette gjør Tinder-svindleren i dag.

TATT: Tindersvindler Simon Leviev i fengslingsmøte og rettsmøte i Tel Aviv i Israel. FOTO: Tore Kristiansen, VG/NTB
TATT: Tindersvindler Simon Leviev i fengslingsmøte og rettsmøte i Tel Aviv i Israel. FOTO: Tore Kristiansen, VG/NTB Vis mer
Publisert

I2019 publiserte VG saken om israelske Simon Leviev, som på Tinder ga seg ut for å være milliardær og sønn av en diamanthandler. Under falsk identitet svindlet han folk verden over for nærmere 10 millioner dollar, deriblant norske Cecilie Fjellhøy.

I Netflix-dokumentaren «Tinder-Svindleren», som topper Netfflix-listene i februar 2022, forteller også svenske Pernilla Sjøgren og nederlandske Ayleen Charlotte hvordan de ble svindlet av Leviev for millionbeløp, og de tre kvinnene står frem for å advare andre.

KK skrev nylig om den mildt sagt utrolige hevnen Ayleen klekker ut for å ta igjen, da hun skjønner at pengene hun lånte Leviev, og som skulle hjelpe ham ut av en økonomisk krise med fiender i diamantbransjen, i virkeligheten ble brukt til restaurantbesøk og dyre feriereiser - ofte i privatfly - med andre kvinner.

Betalte ikke for flyene

Ifølge israelske News 13 skal Leviev ha leid privatfly fra det slovakiske selskapet «Optipin», under dekke av å være sønn av den kjente diamanthandleren Lev Leviev, og at faren ville betale for leien. Selskapet fikk aldri pengene sine.

PRIVATFLY: Simon Leviev tok ofte kjærestene sine med på reisen i privatfly. FOTO: Netflix
PRIVATFLY: Simon Leviev tok ofte kjærestene sine med på reisen i privatfly. FOTO: Netflix Vis mer

– Han sendte oss betalingsdokumenter, men det var en veldig profesjonell forfalskning, sa advokat Yossi Livneh, som representerer privatflyselskapet.

Eieren av selskapet anslår at Leviev leide privatfly for rundt 800 000 euro, nærmere åtte millioner kroner.

Ifølge News 13 skal flyselskapet ha oppdaget at Leviev ikke var sønn av den kjente diamanthandleren, og konfrontert med avsløringen skal Simon Leviev ha kommet med grove trusler.

Hva gjør Leviev i dag?

Etter at Netflix-dokumentaren hadde premiere februar 2022, opplever de tre kvinnene stor støtte på sosiale medier, og Cecilie og Pernilla har blitt nære venner etter at de skjønte at de hadde lidd felles skjebne.

Men hva skjedde med svindleren selv? Hvor er han i dag?

Simon Leviev heter i virkeligheten Shimon Yehuda Hayut, og under nytt navn ga han seg altså ut for å være sønn av diamanthandler Lev Leviev, som er en ekte person.

Ifølge The Times of Israel var Hayut tiltalt for tyveri og sjekksvindel i Israel i 2011, men rakk å rømme landet før han ble dømt. Fire år senere, i 2015, ble Hayut dømt i Finland for å ha svindlet tre finske kvinner for store summer.

I 2019 ble han pågrepet av Interpol i Aten, etter at saken var blitt kjent gjennom VG, og at Cecilie, Pernilla og Ayleen hadde gitt informasjon om ham til politiet. Hayut ble dømt til 15 måneders fengsel i Israel, men slapp ifølge The Times of Israel ut etter fem måneder, «som del av et program som har som mål å redusere antall innsatte, grunnet frykt for et koronautbrudd blant innsatte».

«Rik» på nytt

Da han kom ut skal Shimon Hayut raskt ha begynt å legge ut bilder på sosiale medier av nye rikmanns-bedrifter, som å røyke sigar om bord i yatcher, og slites mellom å velge Bentley eller Ferrari som fremkomstmiddel.

Ifølge en sak på israelske News 13 i mars 2021, skal Hayut ha sagt:

– Jeg er feilaktig beskyldt for ting jeg aldri har gjort. Jeg har alltid likt det gode liv, jeg skal ikke lyve.

Da han ble spurt om han hadde noe forbindelse til den kjente Leviev-familien, skal ha han sagt:

– Jeg visste ikke at de hadde opphavsrett på det navnet.

Er Leviev fortsatt på Tinder?

Men hva med sjekkeappen? Er mannen som brukte Tinder for å lure kvinner verden over for enorme summer, fortsatt på plattformen?

En talsmann for Tinder sier til E! News:

– Vi blokkerte Simon Leviev og alle hans tilknyttede alias med en gang historien om hans handlinger ble kjent i 2019. Frem mot premieren på dokumentaren gjorde vi ytterligere undersøkelser og kan bekrefte at Simon Leviev ikke er aktiv på Tinder under noen av hans kjente alias.

Hva gjør Simon Leviev i dag?

Ifølge Netflix-dokumentaren har Hayut i dag en hjemmeside der han mot betaling gir businessråd. Han skal han ny kjæreste, en israelsk modell.

Pensjonert etterforsker David Siso, som har etterforsket en rekke store bedragerisaker i Israel, sa i 2021 ifølge News 13:

– Han er sofistikert på et nivå jeg ikke har sett maken til. Og med et slikt mot.

Hayut selv mener seg utsatt for en svertekampanje og medvirket selv verken i VG-saken eller i Netflix-dokumentaren. Til dokumentarkaperne sier han imidlertid i en talemelding:

«Jeg skal saksøke dere for ærekrenkelse og løgner, og at alt er basert på en løgn. Og sånn blir det».

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer