Lea Meyer og Camilla Meyer:

- Jeg har alltid sagt til Lea: «be a leader, not a follower»

Da Lea Meyer (19) startet motemagasin som 14-åring og begynte å skulke skolen, tok mamma Camilla raskt affære.

MOR OG DATTER: PR-profil Camilla Diane Meyer er stolt av datteren Lea Meyer som startet sitt første magasin som 14-åring, har gjort suksess som blogger og modell, og som har markert seg som skuespiller. FOTO: Trine Hisdal, STYLING: Kjersti Andreassen, HÅR OG MAKEUP: Jens J. Wiker
MOR OG DATTER: PR-profil Camilla Diane Meyer er stolt av datteren Lea Meyer som startet sitt første magasin som 14-åring, har gjort suksess som blogger og modell, og som har markert seg som skuespiller. FOTO: Trine Hisdal, STYLING: Kjersti Andreassen, HÅR OG MAKEUP: Jens J. Wiker Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske Camilla Diane Meyer (50) var en av de første som etablerte et PR-byrå i Norge. Året var 1998, og hun hadde datteren Lea i magen. 14 år senere startet datteren sitt eget motemagasin, og siden den gang har Lea blant annet vært modell i britiske Vogue.

Men la oss skru tiden tilbake til slutten av 80-tallet. Da pakket Camilla weekendbagen hjemme i Göteborg for en svipptur til den norske hovedstaden. Planen var en helgetur til Oslo med en norsk frisørvenninne hun hadde møtt da hun studerte. Men helgeturen har nå vart i 30 år, og i dag er hun en av pådriverne bak det norske motemerket Aphru, som fokuserer på bærekraftige klær for kvinner.

Det pulserende miljøet i den norske hovedstaden på slutten av 80- og begynnelsen av 90-tallet og det hun så manglet i den norske motebransjen, trigget nemlig unge Camilla til å bli værende.

– Alle hjemme hadde kjøpt seg leilighet og etablert seg med kjærestene sine, mens jeg akkurat hadde slått opp med min musikerkjæreste. Da jeg kom til Oslo, så jeg raskt at det var upløyd mark her, at det var mye som ikke var blitt gjort i Norge, og at det i tillegg var mye å hente her. Her fantes det jo også litt penger, mens man i Sverige på den tiden snakket om krisepakker på nyhetene hele tiden. I Norge var det glade dager, og alt blomstret når det gjaldt klubb- og kulturliv. Det var så utrolig gøy å være med på! sier Camilla entusiastisk da vi møter mor-og-datter-duoen på Kulturhuset i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer