Synnøve Skarbø:

- Jeg har bodd i tights og hettegenser

Hvordan har året til Synnøve Skarbø vært? Vel, ikke altfor preget av trening og ferie i hvert fall.

SYNNØVE SKARBØ: Planlegger en rolig nyttårsaften, og er faktisk ikke noen stor fan av nyttårsforsetter. Foto: Yvonne Wilhelmsen
SYNNØVE SKARBØ: Planlegger en rolig nyttårsaften, og er faktisk ikke noen stor fan av nyttårsforsetter. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert

Vi har sett henne rydde på kjeller og loft hos folk som åpenbart ikke har gjort det på en stund, og vi har hatt henne rett i øret - i podcasten med bestevenninnen Vanessa Rudjord. Hvordan har året til Synnøve Skarbø vært - sånn ellers?

Årets opptur?
​- Jobben min! I år har jeg rukket å lage 24 episoder med «Norske rotehjem» på TVNorge, skrevet en ryddebok, lansert en app - og starta ukentlig podcast. Jeg har ikke hatt så mye å gjøre på mange år, og det har vært kjempegøy!

Årets nedtur?
- Fryktelig mye dårlig samvittighet og altfor liten tid med familien.

Hadde du en plan for 2017 som gikk i vasken?
- Jeg så for meg trening minst annenhver dag og lange, late ferier. Det utgikk.

Og hva ble en gledelig overraskelse?
- At jeg klarte å gjøre tvangstankene mine til et levebrød.

Hva lo du mest av i året som gikk?
- Jeg har ledd mye av Insta-kontoene til Einar Tørnquist og Kevin Vågenes.

Hva provoserte deg?
- Dødsstraff står alltid høyt på lista over saker som provoserer meg. Jeg har også latt meg provosere og irritere av smatte- og drikkelyder fra folk rundt meg.

Du har ryddet på tv i hele høst – hva har overrasket deg mest?
- At folk klarer å slappe av i kaos. Og så er jeg veldig glad for å se at teorien min stemmer: Hvis du har det ryddig rundt deg, får du det ryddigere innvendig også.

Er det sånn at når du kommer på besøk til andre – så beklager de eget rot?
- Ja, mange føler nok at de må ha det strøkent hvis jeg kommer på visitt. Men det trenger de overhodet ikke, for når jeg er på besøk tenker jeg ikke over rotet.

SYNNØVE SKARBØ: Er for tiden aktuell som programleder for «Norske rotehjem» på TVNorge, og kommer snart med ryddebok nummer to. Foto: Yvonne Wilhelmsen
SYNNØVE SKARBØ: Er for tiden aktuell som programleder for «Norske rotehjem» på TVNorge, og kommer snart med ryddebok nummer to. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer

Noe du har anskaffet deg i året som gikk som du virkelig er fornøyd med?
- Ja, jeg har nettopp kjøpt meg en gullampe fra Tom Dixon. Den har jeg gått og sikla på i ett års tid.

Noe du har kvittet deg med?
- Massevis! Mest klær.

Er du en streng mottaker av julegaver?
​- Jeg liker jo ikke å fylle opp huset mitt med ting jeg ikke har bruk for, så jeg er nok ganske kresen. Men jeg syns det er helt innafor å bytte ting man får som man vet ikke kommer til å bruke. Jeg er blitt veldig flink til å sende ut spesifikke ønskelister, slik at folk ikke går på en smell og kjøper en keramikk-torso eller en sennepsgul genser til meg.

LES OGSÅ: Bytting gjør meg lykkelig!

Plagget du har brukt mest i året som gikk?
- Jeg har bodd i tights og hettegenser.

Plagget du hadde tenkt å bruke oftere?
- Løpetightsen ...

Noen trender du føler deg ferdig med?
- Kulotter. Kan det være verdens mest ukledelige trend? Jeg føler meg også rimelig ferdig med «Ugly Christmas Sweater»-trenden. Syns vi kan bevege oss videre nå.

Nyttårsforsetter – er du en av dem – og i så fall hvilke?
- Jeg har alltid enorme visjoner for et nytt år, men nyttårsforsetter har jeg slutta med. Alle vet at det er bortkasta.

Den perfekte nyttårsfeiringen - hvordan ser den ut?
​- Nyttårsaften lader jeg opp til 1. januar. Det er uaktuelt å starte det nye året som et vrak, så jeg foretrekker faktisk rolig feiring. Sånn er det blitt! Men hvis jeg skal gå for drømmefeiring uten å tenke på dagen derpå, så kunne jeg gladelig festa på taket av et kult sted i New York. (Psst! Her er tips for 4 tettpakka dager i New York!)

LES OGSÅ: Anita Skorgan: - Da jeg skjønte jeg ble alene på julaften ble jeg fryktelig lei meg

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer